Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέοι «ξανακοιτούν» μεγάλους συνθέτες

Στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, (συμπαραγωγή με το www.tospirto.net) φιλοξενούνται δύο μεγάλες συναυλίες, με δυο επιτυχημένους τραγουδιστές της νέας γενιάς. Στις 21/9 (9μμ) η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα ερμηνεύσει τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου και στις 22/9 ο Vassilikos τραγούδια του Τσιτσάνη.

«Ο Σταύρος Ξαρχάκος είναι μεγάλος συνθέτης γιατί μίλησε ουσιαστικά στους ανθρώπους. Αυτό που εγώ θα κάνω σ' αυτή τη συναυλία, είναι να αφήσω τα τραγούδια να με οδηγήσουν. Υπάρχουν πολλά μεμονωμένα τραγούδια του Ξαρχάκου που αγαπώ πολύ. Θα ξεχωρίσω αυτά του σινεμά, λόγω του ότι μέσα από εκεί ξεκίνησε η επαφή μου μαζί του. Το ότι μου ζητήθηκε να ερμηνεύσω έναν συνθέτη μού δίνει μεγάλη χαρά γιατί έχω έτσι τη δυνατότητα να ασχοληθώ ουσιαστικά με το έργο κάποιου. Δεν σκοπεύω να αλλάξω τα τραγούδια εντελώς. Εμείς θα παίξουμε με μια ακουστική μπάντα. Αυτό αποτελεί μια διασκευή. Θέλουμε όμως να μείνουμε πολύ συνεπείς στο αίσθημα που βγάζουν τα κομμάτια», σημειώνει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Ο Vasssilikos για το «θρύλο» του ελληνικού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη, λέει: «Είναι τεράστια πρόκληση η πρόσκληση να διασκευάσω Βασίλη Τσιτσάνη. Η ιδέα είναι να απογυμνώσω εντελώς τα κομμάτια από τον ήχο τους, την εποχή τους... Και πάνω εκεί να αρχίσω να φαντάζομαι πώς θα μπορούσε να ηχεί αυτή η μουσική σήμερα, σαν να έχει γραφτεί τώρα, αλλά και μέσα από το δικό μου, παραμορφωτικό, φακό».

Για τον τρόπο προσέγγισης του υλικού, λέει: «Ο Τσιτσάνης έχει καταπληκτικές μελωδίες. Μελωδίες και αρμονίες. Ναι μεν απλές και "λαϊκές" αλλά με ένα τεράστιο βάρος. Θέλω πολύ να ψάξω και να βρω όλα εκείνα τα μικρά διαμαντάκια που θεωρώ ότι λόγω εποχής και ενδεχομένως και αισθητικής, καταπιέστηκαν μέσα στην ηχογράφηση ή την ενορχήστρωση που είχε γίνει τότε. Υπάρχει πάντα αυτή η αίσθηση ότι ξανασυστήνεις κάτι στον κόσμο. Σε ανθρώπους που είτε δεν τα έχουν ακούσει είτε δεν τα έχουν φανταστεί έτσι όπως μπήκαν μέσα σου και ξαναβγήκαν με καινούρια ρουχαλάκια».

Κάθε συναυλία θα έχει και τους δικούς της guest τραγουδιστές. Οι τιμές των εισιτηρίων για τις συναυλίες είναι 10,00 (τιμή προπώλησης) και 12,00 (στο ταμείο). Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210.72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ