Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Επιτακτική η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Σοβαρά προβλήματα υγιεινής που απειλούν μαθητές και δασκάλους δημιουργεί σε σχολεία της περιοχής -ιδιαίτερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία- η έλλειψη καθαριστριών, όπως κατήγγειλε σε χτεσινή συνέντευξη τύπου το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας. Οπως επεσήμαναν, ειδικά σε σχολεία που τα παιδιά είναι μικρά και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, η κατάσταση στις τουαλέτες είναι τραγική, καθώς υπάρχουν περιττώματα έξω από τις λεκάνες και στους τοίχους κι ανέφεραν πως σχολεία όπως το 12ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το 5ο Λύκειο και το ΕΠΑΛ, έχουν μείνει χωρίς καθαρίστριες, λόγω συνταξιοδοτήσεων. Κατήγγειλαν, ακόμα, ότι στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που είναι κτίριο 1.500 τ.μ., έχουν τοποθετηθεί μόλις δύο καθαρίστριες και υπάρχουν παράπονα από καθηγητές για περιττώματα ποντικιών.

Σε ό,τι αφορά στις μόνιμες συμβάσεις που υπέγραψαν, σημείωσαν ότι οι περισσότερες κυμαίνονται από μισή ώρα μέχρι και 2,5 ώρες ωράριο και με αμοιβές μέχρι 250 ευρώ το μήνα, ενώ καλούνται, λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν, να «μοιράσουν» το μικρό ωράριό τους και σε άλλα σχολεία. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι συμβάσεις, μέσω εργολάβου, έληξαν από πέρυσι, έγιναν προσλήψεις, από την εταιρία εκμετάλλευσης ακινήτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επτά καθαριστριών και ενός εργάτη καθαριότητας, με τετράωρη απασχόληση καθημερινά.

Το Σωματείο απαιτεί:

  • Υπογραφή σύμβασης και προσλήψεις εργαζομένων χωρίς μεσάζοντες, (εργολάβους), στην καθαριότητα σε τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • Aνανέωση όλων των συμβάσεων των καθαριστριών στα δημόσια σχολεία και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους με σύμβαση στα δημόσια σχολεία.
  • Να μην εφαρμοστεί η διάταξη του Ν. 3443/11, που χρησιμοποιεί τους μόνιμους εργαζόμενους για την καθαριότητα των Δημοτικών κτιρίων.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του Σωματείου κάλεσαν τους εργαζόμενους στο κλάδο καθαριότητας να συσπειρωθούν και ν' αγωνιστούν για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια και να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της γενικής απεργίας, βάζοντας το λιθαράκι τους για να ακουστεί η φωνή των εργατών σε όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ