Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι καλλιτέχνες ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία

Οι εικαστικοί έχουν πρωτοστατήσει στον κοινό αγώνα με όλους τους εργαζόμενους ενάντια στην εκμετάλλευση. Στιγμιότυπο από την περσινή 5η Εκθεση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που φέρνει την Τέχνη στους τόπους δουλειάς
Οι εικαστικοί έχουν πρωτοστατήσει στον κοινό αγώνα με όλους τους εργαζόμενους ενάντια στην εκμετάλλευση. Στιγμιότυπο από την περσινή 5η Εκθεση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που φέρνει την Τέχνη στους τόπους δουλειάς
Σε κοινή σύσκεψη για συντονισμό της δράσης ενάντιαστις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις και στις κυβερνητικές επιχειρήσεις «σκούπα» κατά των μεταναστών καλεί τους συλλογικούς φορείς του χώρου της Τέχνης το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, την ερχόμενη Τρίτη 25/9, στις 12.30 μ.μ., στα γραφεία του (Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια).

«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες επιθέσεων εναντίον φτωχών και εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας με το πρόσχημα της φυλετικής καθαρότητας και της δήθεν εφαρμογής του νόμου. Οι ομάδες αυτές που οργανώνουν αυτές τις επιθέσεις, χαρακτηρίζονται από τα αστικά ΜΜΕ είτε ως "αντισυστημικές" είτε ως "ακραίες". Η αλήθεια είναι όμως ότι είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού» σημειώνει, μεταξύ άλλων, το ΕΕΤΕ. Και προσθέτει:

«Οι φασιστικές αυτές ομάδες συμπληρώνουν την απάνθρωπη δράση του επίσημου κράτους: Με την επιχείρηση της αστυνομίας "Ξένιος Ζευς" η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ, στα πλαίσια των δεσμεύσεων της χώρας μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση με τη συνθήκη Δουβλίνο 2, σε μια διαρκή σαρωτική "επιχείρηση σκούπα" εδώ και ημέρες "καθαρίζει" το κέντρο της Αθήνας από τους μετανάστες , τους οποίους με αγριότητα οι αστυνομικές δυνάμεις συλλαμβάνουν και φυλακίζουν ή απελαύνουν.

Οι λεγόμενες ακροδεξιές ομάδες - κόμματα - λοιπόν, όπως και το καπιταλιστικό κράτος, επιδιώκουν με το δικό τους τρόπο ο καθένας να εξασφαλίσουν φτηνή εργασία και να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερα πλούτη στους δυνάστες αυτού του τόπου. Και ξεδιάντροπα και οι δυο ορκίζονται φανατικοί πατριώτες και προστάτες του φτωχού λαού! Απλά προσπαθούν με τις άναρθρες κραυγές τους να αποκρύψουν το βρώμικο (και κάθε άλλο παρά πατριωτικό) σκοπό τους!

Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, εμείς οι εικαστικοί στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες. Ο Αγώνας για αξιοπρεπή ζωή μάς ενώνει όλους. Γιατί αυτό που αντιπροσωπεύουν τα φασιστοειδή και το εκμεταλλευτικό τους σύστημα δεν συμβιβάζεται με την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Γιατί δεν ξεχνάμε ποτέ την έκθεση της εκφυλισμένης τέχνης στο Βερολίνο του 1936. Το κάψιμο των βιβλίων. Την αναγκαστική προσφυγιά. Τα στρατόπεδα συγκεντρώσεων και τα εκατομμύρια νεκρών στη χώρα μας και σε όλη τη Γη από τους Ναζί.

Καταγγέλλουμε τη δράση των κάθε λογής φασιστικών ομάδων - κομμάτων - συμμοριών και καλούμε τον ελληνικό λαό να τις απομονώσει και να τις καταδικάσει ως την πιο μαύρη έκφραση του απάνθρωπου καπιταλισμού.

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΛΕΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ