Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να λειτουργήσει άμεσα το «Σικιαρίδειο»

Συζητήθηκε στη Βουλή σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Την εξασφάλιση της λειτουργίας του «Σικιαρίδειου ιδρύματος» στο οποίο φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονιών και χωρίς απολύσεις του προσωπικού ζήτησε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη.

Κατήγγειλε ότι αυτό που συμβαίνει με την απαξίωση γενικά των Ειδικών Σχολείων δείχνει ότι η κυβέρνηση κυριολεκτικά άνοιξε τον Καιάδα και πετάει μέσα παιδιά.

Το «Σικιαρίδειο», είπε, είναι η κορυφή του παγόβουνου, χωρίς προσωπικό, χωρίς δασκάλους, χωρίς δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών. Μιλάμε, είπε, για μια αποθήκη παιδιών και στην κυριολεξία τιμωρούνται οι γονείς που γέννησαν παιδιά με νοητική υστέρηση. Πρόκειται, συνέχισε, για λαϊκές οικογένειες γιατί οι πλούσιοι δε θα στείλουν τα παιδιά τους στο «Σικιαρίδειο».

Η βουλευτής τόνισε ότι η τριμερής συγκυβέρνηση πρέπει να βρει αμέσως τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία του ιδρύματος και να μην προχωρήσει στη γνωστή τακτική των χορηγιών.

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος ισχυρίστηκε ότι το «Σικιαρίδειο» θα λειτουργήσει κανονικά και ανέφερε ότι χτες προσλήφθηκε νέο προσωπικό. Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη διοίκηση του ιδρύματος, λέγοντας προκλητικά ότι εκβιάζει προκειμένου να πάρει «ακατέβατο» το ποσό που χρειάζεται για τη λειτουργία του, ενώ ανέφερε ότι δεν μπορεί να δίνεται χρηματοδότηση χωρίς η διοίκηση να δίνει λογαριασμό τι κάνει το ίδρυμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ