Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η αστυνομία μπήκε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Καταλύθηκε ωμά το άσυλο...

Αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν χτες το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση της διοίκησης του ιδρύματος, με πρόσχημα την κινητοποίηση που πραγματοποιούσε ομάδα 20 περίπου νεαρών έξω από τα γραφεία της, διαμαρτυρόμενη για την επιχείρηση εκκένωσης της φοιτητικής εστίας «Δέλτα» του ΤΕΙ, η οποία βρισκόταν υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε χωρίς να δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο, ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στους χώρους του ΤΕΙ και στο κτίριο διοίκησης. Ορισμένοι μάλιστα από τους αστυνομικούς έκαναν και... στάση για καφέ στο κυλικείο.

Σπουδαστές, εκπαιδευτικοί (Ενιαίος Σύλλογος καθηγητών του ΤΕΙ, Σύλλογος Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού) και εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν και καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΤΕΙ για την κατάλυση του ασύλου και σημειώνουν πως με την πράξη της αυτή στοχεύει να τρομοκρατήσει σπουδαστές και εργαζόμενους που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης.

Το ΜΑΣ και η ΔΗΠΑΚ ΤΕΙ καταγγέλλουν την πράξη κατάλυσης του ασύλου, με την είσοδο δυνάμεων της αστυνομίας, για την οποία, όπως αναφέρουν, «φέρει ακέραια την ευθύνη η διοίκηση του ιδρύματος». Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ΔΗΠΑΚ και ΜΑΣ, σημειώνουν: «Η πράξη της διοίκησης είναι ξεκάθαρο μήνυμα τρομοκράτησης απέναντι στους σπουδαστές και τους εργαζόμενους που αντιπαλεύουν την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ στα ΑΕΙ (σε αντίστοιχο κλίμα τρομοκρατίας, με την παρουσία αστυνομίας και μπράβων έγιναν οι εκλογές για το συμβούλιο διοίκησης), αλλά και δείγμα για το πώς θα αντιμετωπιστεί στο άμεσο μέλλον το λαϊκό κίνημα, καθώς η κίνηση αυτή είναι μια μόλις ημέρα πριν την 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία.

Είναι φανερό πως στο νέο ΑΕΙ - επιχείρηση που ετοιμάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των σπουδαστών δεν έχουν καμία θέση.

Απάντησή μας πρέπει να είναι η περαιτέρω οργάνωση της πάλης, με ενίσχυση των συλλόγων των εργαζομένων, με μαζικοποίηση των Επιτροπών Αγώνα και τη δημιουργία νέων Συλλόγων από τους σπουδαστές.

Μόνο το οργανωμένο και περιφρουρημένο λαϊκό κίνημα, με αιτήματα και στόχους πάλης που πατάνε στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, μπορεί να αποκρούσει την εντεινόμενη τρομοκρατία και καταστολή, να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή λαίλαπα εντός και εκτός εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ