Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Σοβαρές καταγγελίες για τις συλλήψεις των νεαρών

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο συνήγορος των νεαρών που συνελήφθησαν προχτές στου Ζωγράφου, τη στιγμή που ετοιμάζονταν να πάνε στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την καταγγελία, αφού συνελήφθησαν δεν τους άφηναν να έρθουν σε επαφή με τους συνηγόρους τους παρά μόνο αργά το βράδυ και μάλιστα τους ανήλικους δεν άφηναν να τους δουν ούτε οι γονείς τους. Επιπλέον, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στου Ζωγράφου, «τα νεαρά άτομα που συνελήφθησαν δεν επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, το αντίθετο μάλιστα έγινε».

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή πήραν οι 23 συλληφθέντες των προχτεσινών κινητοποιήσεων. Κατηγορούνται ανάμεσα σε άλλα για 3 κακουργήματα, της διατάραξης κοινής ειρήνης σε συνδυασμό με τις διατάξεις για καλυμμένα πρόσωπα, για διακεκριμένες φθορές και για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Εχουν σχηματισθεί δύο δικογραφίες, η πρώτη αφορά τα 12 άτομα (ανάμεσά τους 5 μαθητές) που συνελήφθησαν σε... προληπτικές προσαγωγές στου Ζωγράφου, πριν τις πορείες, και η δεύτερη τα 11 (ανάμεσά τους 3 ανήλικοι) άτομα που συνελήφθησαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων.

Ολοι, εκτός από τους ανήλικους, κρατούνται στη ΓΑΔΑ από προχτές το μεσημέρι. Να σημειωθεί ότι δεν έχουν εξατομικευτεί από τον εισαγγελέα οι κατηγορίες, με αποτέλεσμα να κρατούνται και όσοι κατηγορούνται μόνο για πλημμελήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ