Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΚΑΜΨΗ Με ρυθμό της τάξεως του 1,3% «έτρεξε» τελικά η αμερικανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς έναντι 1,7% που είχε εκτιμηθεί προηγουμένως. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η αναθεώρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι καταναλωτικές δαπάνες και οι επιχειρηματικές επενδύσεις ήταν χαμηλότερες απ' ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ο ρυθμός ανάπτυξης είχε διαμορφωθεί στο 2%.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΥΦΕΣΗ Συρρίκνωση παρουσίασε η βρετανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2012, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Συγκεκριμένα, το βρετανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,4% την περίοδο Απρίλης - Ιούνης, έναντι αρχικής εκτίμησης για συρρίκνωσή του κατά 0,7%. Οι αναλυτές ανέμεναν την πτώση στο 0,5%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βρετανική οικονομία έχει συρρικνωθεί για τρία διαδοχικά τρίμηνα, επομένως βρίσκεται σε ύφεση.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Αυξημένοι κατά 9.000 ήταν οι άνεργοι στη Γερμανία, για έκτο διαδοχικό μήνα, το Σεπτέμβρη, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας. Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα έδειξαν ότι ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 2,911 εκατομμύρια το Σεπτέμβρη από 2,902 εκατομμύρια που ήταν τον Αύγουστο. Εν τω μεταξύ, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 6,8%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ