Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
Κόλπα για να γλιτώσουν τις πληρωμές

Συζητήθηκε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Με ...κόλπα επιχειρεί η κυβέρνηση να αποφύγει την καταβολή της λεγόμενης εξισωτικής αποζημίωσης που δίνεται σε κτηνοτρόφους προκειμένου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους σε ορεινές ή άγονες περιοχές. Αυτό προέκυψε από την απάντηση που έδωσε χθες στη Βουλή στο βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτη, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Χαρακόπουλος.

Οπως είπε: «η κυβέρνηση μπορεί να υποστηρίζει, χωρίς ουσιαστικό αντίλογο, ότι ήταν συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, καθώς καταβλήθηκε εντός των πρώτων εκατό ημερών διακυβέρνησης» αφού «μέχρι τις 20 Αυγούστου πληρώθηκαν πάνω από εξήντα εννέα χιλιάδες δικαιούχοι». Παρόλα αυτά ανέφερε ότι για τις υπόλοιπες αιτήσεις θα ληφθεί υπόψη το κριτήριο της μόνιμης κατοικίας ενώ πρέπει να προσκομισθεί το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Εντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτη ο οποίος σημείωσε: «οργή και αγανάκτηση επικρατεί σε μεγάλο μέρος των κτηνοτρόφων, παρά τις διαβεβαιώσεις τις δικές σας ότι είναι λίγες χιλιάδες αυτοί που δεν πήραν την εξισωτική αποζημίωση, περίπου τρεις χιλιάδες» κάτι που «δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα». Ανέφερε πως «υπάρχουν αρκετοί φτωχοί κτηνοτρόφοι, τους οποίος τους ανάγκασε η πολιτική σας - επειδή κλείνετε σχολειά, παιδικούς σταθμούς- να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές για να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Αυτοί έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά και θα τους απορρίψετε. Εμείς θεωρούμε ότι ιδιαίτερα σε αυτούς τους φτωχούς κτηνοτρόφους δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη το κριτήριο της κατοικίας». Παράλληλα τόνισε ότι έπρεπε να έχουν γίνει ήδη οι διασταυρώσεις στοιχείων στον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να υπάρχουν τα κατάλληλα δικαιολογητικά για τους δικαιούχους. Συνολικά ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε: «εμείς θεωρούμε ότι αυτή η πολιτική οδηγεί σε αφανισμό την κτηνοτροφία. Σε μια χώρα που έχει διατροφική εξάρτηση, σε μια χώρα που το ελλειμματικό αγροτικό ισοζύγιο σε μεγάλο βαθμό προέρχεται από κτηνοτροφικά προϊόντα, εσείς εξακολουθείτε αυτήν την αγροκτόνα πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ