Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΚΡΕΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΚΡΕΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Ο αδερφός του Γιώργης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας, μέλους του ΚΚΕ, ΒΑΣΩΣ ΜΑΥΡΙΚΟΥ, που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα, σε ηλικία 57 ετών, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» το ποσό των 50 ευρώ.

Οι φίλες της Κ.Ζ. και Α.Γ.

***

ΦΩΤ.

Την 1η Οκτωβρίου συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φάρου.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 11 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μου μητέρα ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΛΙΖΑ) ΨΩΜΙΑΔΟΥ. Ο θάνατός της άφησε βαθιά πληγή στα παιδιά της, στα εγγόνια της και στη γειτονιά μας.

Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Πετραλώνων για τον αγώνα του.

Ο γιος της Κώστας Ψωμιάδης

***

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΝΙΔΟΥ - ΠΕΡΚΟΥΛΙΔΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Γιάννης Περκουλίδης

***

ΦΩΤ.

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου ΠΑΥΛΟΥ ΖΩΗ. Στη μνήμη του η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αγρινίου 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΑΤΟΥ προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου - Κουκακίου στο ΚΚΕ.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΛΙΖΑ) ΨΩΜΙΑΔΟΥ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΛΙΖΑ) ΨΩΜΙΑΔΟΥ
Η συντρόφισσά του Πάτρα Διαμάντη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΡΕΤΣΟΥ, για τα δώδεκα χρόνια που μας λείπει, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ελένη Γκρέτσου

Κώστας Γκρέτσος

***

ΦΩΤ.

Στις 21.3.2012, ημέρα Τρίτη, σαν γλυκοχάραζε η αυγή και ο πόνος γινότανε βάρος, «έφυγε» από τη ζωή η γλυκιά μας μάνα και αδερφή, η αγαπημένη μας γιαγιά και θεία ΤΣΑΜΕΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ. Πέρασαν κιόλας 40 μέρες και η θλίψη και ο πόνος μας όλο και πιο πολύ μεγαλώνουν.

Γεννήθηκε το 1930 στο χωριό Σταυρός Γρεβενών, από επαναστατική αγροτική οικογένεια. Το 1948 εντάχθηκε στις γραμμές του ΔΣΕ. Στον εμφύλιο σκοτώθηκαν ο πατέρας της, Κόκκινος Ιωάννης, και η αδερφή της, Μαρία, μαχητές του ΔΣΕ. Εζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, στην 12η και 4η Πολιτεία. Γνώρισε και παντρεύτηκε τον Μιχάλη Τσαμέτη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Απέκτησαν μια κόρη, τη Μαρία. Εργάστηκε στην παραγωγή στο εργοστάσιο «Τας Καμπελ». Το 1981 επαναπατρίστηκαν οικογενειακώς. Ζούσε με την οικογένειά της στον Περισσό Νέας Ιωνίας Αττικής.

Για μας ήταν φως στη ζωή και τους αγώνες. Πάντα θα τη θυμόμαστε. Στην άσβεστη μνήμη της προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 150 ευρώ.

Η κόρη της Μαρία και η οικογένειά της

Οι αδερφές της Δέσποινα, Παρασκευή, Ευτυχία και οι οικογένειές τους

***

ΦΩΤ.

Σήμερα, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνονται 40 μέρες που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΖΕΛΚΑ, μέλος του ΚΚΕ από το 1942, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ.

Γεννήθηκε το 1922 στις Αμυγδαλές Γρεβενών από αγροτική οικογένεια. Ηταν το πέμπτο από τα 11 παιδιά του Ευάγγελου και της Τριανταφυλλιάς Καραγιάννη. Από μικρή ηλικία βοηθούσε στις καθημερινές εργασίες της οικογένειας, πρόσεχε τα μικρότερα αδέρφια. Κατά την περίοδο της κατοχής οργανώθηκε στο ΕΑΜ και πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, τον Αθανάσιο Μπαμπανάτσα και απέκτησαν ένα γιο, το Θωμά. Με το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου, χάνει πρόωρα το σύζυγό της και βγαίνει στο βουνό. Κατατάχθηκε στο ΔΣΕ και υπηρέτησε στο νοσοκομείο στις Κάτω Αρρένες, στο Γράμμο. Με τη λήξη του εμφυλίου πέρασε στην Αλβανία και μαζί με τραυματισμένους αντάρτες του ΔΣΕ μεταφέρθηκε με πλοίο στην Πολωνία.

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Στα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς εργάστηκε ως παιδοκόμος στον παιδικό σταθμό των Ελλήνων προσφυγόπουλων στην πόλη Ζγκοζελετς και μετά σε εργοστάσιο στο Τσετίνο. Παντρεύτηκε για δεύτερη φορά με τον Σωτήριο Ζέλκα, μέλος του ΚΚΕ, μαχητή του ΕΛΑΣ και αξιωματικό του ΔΣΕ. Εζησαν μαζί σχεδόν 60 χρόνια, έως το Μάη του 2011 που ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή. Μαζί απέκτησαν άλλους δυο γιους, τον Κώστα και τον Γιώργο. Εζησαν πολλά χρόνια πολιτικοί πρόσφυγες στην Πολωνία και μετέπειτα στη Ρουμανία.

Το 1981 επαναπατρίστηκε και εγκαταστάθηκε μόνιμα με την οικογένειά της στην Ελλάδα, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Καλόκαρδη και στοργική, παραδειγματική σύζυγος και μητέρα, έμεινε πάντα πιστή στα ιδανικά και στις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή. Εως και την ηλικία των 88 ετών που έπαθε εγκεφαλικό, τιμούσε πάντα με την ψήφο της το ΚΚΕ.

Στη μνήμη της τα παιδιά της προσφέρουν 150 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ευόσμου.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας: μητέρας ΝΙΚΗΣ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ - ΑΝΝΙΝΟΥ (φωτ.) και της δασκάλας της Αντίστασης στο Αργοστόλι ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ - ΑΝΝΙΝΟΥ που κλείνει ένας χρόνος από την αποχώρησή της από την Αντίσταση. Η απουσία τους είναι μεγάλη.

Στη μνήμη τους η κόρη τους, Μαρία Αννίνου, προσφέρει 50 ευρώ για την αγαπημένη τους εφημερίδα το «Ριζοσπάστη».

ΑΝΝΙΝΟΥ Αντζουλάτου ΝΙΚΗ
ΑΝΝΙΝΟΥ Αντζουλάτου ΝΙΚΗ
***

ΦΩΤ.

Για τον πατέρα της Κυριακής, τον Καπετάνιο του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου, ΑΡΙΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙΝΟ, στους αγώνες του για την Πατρίδα, την Ιδεολογία, το Κόμμα, στη μνήμη του προσφέρω οικονομική ενίσχυση το ποσό των 200 ευρώ στο ΚΚΕ και το ποσό των 100 ευρώ στο Σπίτι του Αγωνιστή.

Γιούλα Παπαϊωάννου


ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΖΩΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΖΩΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΑΤΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΑΤΟΣ

ΒΑΣΩ ΜΑΥΡΙΚΟΥ
ΒΑΣΩ ΜΑΥΡΙΚΟΥ

ΤΣΑΜΕΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΤΣΑΜΕΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΖΕΛΚΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΖΕΛΚΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ