Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργολαβικοί εργαζόμενοι

Με κλιμάκωση του αγώνα και συντονισμό των κινητοποιήσεών τους, συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην υποχρηματοδότηση της Παιδείας και τις απολύσεις, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, το Διοικητικό Προσωπικό και οι διδάσκοντες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Οι εργολαβικοί του ΑΠΘ χτες μέσα από μαζική συνέλευση αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά και κατάργηση των εργολαβιών που τους κρατούν σε εργασιακή ομηρία και ταυτόχρονα γεμίζουν τους εργολάβους με τζάμπα ζεστό χρήμα. Οι εργαζόμενοι απάντησαν έτσι και στο Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ που τους ζητά να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ την ίδια ώρα δεν κάνει τίποτε ούτε για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει ο εργολάβος για τους τελευταίους δύο μήνες ούτε για να σταματήσει οριστικά η εργασιακή τους ομηρία με απευθείας πρόσληψη από το ΑΠΘ.

Στη συνέλευση των εργολαβικών παραβρέθηκε χτες και μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου. Εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους για να φύγουν οι εργολάβοι και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι. Σημείωσε ότι αυτά που βιώνουν όλα τα τελευταία χρόνια και πιο οξυμένα σήμερα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών που πιστά εφάρμοσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, αλλά και της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Παιδείας. Και τους κάλεσε να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Νωρίτερα, το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων αποφάσισε και καλεί σήμερα γενική συνέλευση των εργαζομένων, όπου θα εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για αύριο Τετάρτη και στάσεις εργασίας από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις αποφάσισε και ο ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ, συντονίζοντας τις δράσεις του με τους εργαζόμενους.

Στο μεταξύ, χτες, δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΠΘ και της επιτροπής των Κοσμητόρων που συνεδρίασε την Παρασκευή και συζήτησε το θέμα των εργαζομένων στις εργολαβίες φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης.

Μεταξύ άλλων, ζητούν:

Από το υπουργείο Παιδείας την καταβολή 5,2 εκατ. ευρώ προκειμένου να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται οι υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης του ιδρύματος μέχρι το τέλος του 2012.

Από τους εργαζόμενους, να σταματήσουν άμεσα την κατάληψη και να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Από τις εταιρείες εργολαβιών εκτέλεσης έργων στο ΑΠΘ να εκπληρώσουν άμεσα τις συμβατικές υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους.

Επίσης προτείνουν την Πέμπτη 4 Οκτώβρη να μη διεξαχθούν εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες προκειμένου να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σχολών και τμημάτων με σκοπό να συζητηθούν οι έκτακτες συνθήκες ανάγκης που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο.

Τέλος, ανακοινώνουν ότι η συνεδρίαση της συγκλήτου, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την περασμένη Παρασκευή και αναβλήθηκε με πρόσχημα την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης, θα γίνει την Παρασκευή 5 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ