Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»
Ξεπούλημα - πλήγμα για τους κτηνοτρόφους

Την παραχώρησαν για 21 εκατ. ευρώ σε αυτούς που της χρωστούν 11 εκατ. ευρώ!

Στο ξεπούλημα της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» προχώρησε προκλητικά η τρικομματική κυβέρνηση, επιφέροντας ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Το τίμημα της πώλησης ορίστηκε στο εξευτελιστικό ποσό των 21 εκατ. ευρώ.

Χτες, ο ειδικός εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ ανακοίνωσε: «Υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά του κατεχομένου από αυτή ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της "Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΑΕ ΔΩΔΩΝΗ" από το κοινοπρακτικό σχήμα "S.I." με σύνθεση 90% την Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού και 10% ΣΙΜΟΣ Food Group ΑΕ, έναντι τιμήματος περίπου 21 εκατ.». Το προκλητικό της υπόθεσης, εκτός των άλλων, είναι ότι το ένα μέλος της κοινοπραξίας, η εταιρεία «ΣΙΜΟΣ Food Group ΑΕ», φέρεται να οφείλει στη «ΔΩΔΩΝΗ» γύρω στα 11 εκατ. ευρώ.

Γίνεται φανερό πως η συγκυβέρνηση προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες στο ξεπούλημα των κρατικοσυνεταιριστικών βιομηχανιών μέσω του ειδικού διαχειριστή που ανέλαβε το λεγόμενο κακό κομμάτι της ΑΤΕ μετά τη διάλυση της τράπεζας και την παραχώρησή της στην Τράπεζα Πειραιώς. Η πώληση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» θα σημάνει πτώση των τιμών παραγωγού στο γάλα και περαιτέρω συρρίκνωση της κτηνοτροφίας, όταν η χώρα είναι ελλειμματικότατη σε κτηνοτροφικά προϊόντα, ενώ αβέβαιο παραμένει πλέον το μέλλον των εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία αυτή. Παράλληλα, ο ειδικός διαχειριστής έχει βάλει ως στόχο να ξεπουλήσει άμεσα την «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» και τη ΣΕΚΑΠ. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι καλούνται να παλέψουν να μη γίνει πράξη το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ», να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των αγροτοσυνεταιριστικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και να σχεδιαστεί η ανάπτυξή τους για παραγωγή που να καλύπτει τις εγχώριες λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ (2012-12-06 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε το έγκλημα του ξεπουλήματος (2012-11-03 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός για τη ΔΩΔΩΝΗ (2012-10-09 00:00:00.0)
Ολα για το κεφάλαιο ψίχουλα για το λαό (2004-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ