Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
«Οχι» στην παραχώρηση των εγκαταστάσεων της ΕΤ1

Να μην παραχωρηθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο από τις εγκαταστάσεις της ΕΤ1 στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το οποίο προτίθεται να χρησιμοποιήσει σχεδόν το 1/3 του συνολικού χώρου για να στεγάσει διοικητικές υπηρεσίες μεταναστών. Τη θέση αυτή κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ, όπου συζητήθηκε το θέμα αυτό αλλά και η επανεκκίνηση της παραγωγής στα στούντιο της ΕΤ1.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ ξεκαθάρισαν ότι οι εγκαταστάσεις της ΕΤ1 και όλης της ΕΡΤ είναι περιουσία του ελληνικού λαού και πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την ΕΡΤ με στόχους τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, τη βελτίωση και αναμόρφωση της ποιότητας του παραγόμενου προγράμματος σε όφελος του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί η εσωτερική παραγωγή στην ΕΡΤ, να εφαρμοστεί το ισχύον οργανόγραμμα, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Λειτουργίας ΕΤ1 στην Κατεχάκη με παράλληλη επανεκκίνηση της παραγωγής στα στούντιο της ΕΤ1. Συγχρόνως, να στελεχωθεί το καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό με προσλήψεις νέων εργαζόμενων με αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ με μόνιμη σχέση εργασίας, μακριά από τις λογικές ομηρίας (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου).

Η ΔΑΣ επισήμανε επίσης, την ευθύνη των πρωτοβάθμιων σωματείων τα οποία υποχρεούνται μέσα από γενικές συνελεύσεις να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις προθέσεις του υπουργείου και της Διοίκησης της ΕΡΤ για το θέμα των εγκαταστάσεων στην Κατεχάκη καλώντας τους εργαζόμενους να στηρίξουν την παραγωγή στην ΕΡΤ και να είναι έτοιμοι να αποκρούσουν τις μεθοδεύσεις για αποδόμηση της ΕΤ1 και άλλων χώρων της δημόσιας τηλεόρασης που η διοίκηση της εταιρείας θέλει να εκχωρήσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ