Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Και η Τέχνη στο μέτωπο του αγώνα

Από τις 19/10 έως τις 28/10/2012 συνδιοργανώνεται από εικαστικούς καλλιτέχνες και τα συνδικάτα της Ζώνης

Από την περσινή έκθεση στο Πέραμα που σημείωσε μεγάλη επιτυχία
Από την περσινή έκθεση στο Πέραμα που σημείωσε μεγάλη επιτυχία
Για έκτη χρονιά η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα» και τα συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος διοργανώνουν την εικαστική έκθεση «Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο», μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Η συμμετοχή στη φετινή έκθεση, που είναι η έκτη φορά που γίνεται, έχει ξεπεράσει τους 250 καλλιτέχνες. Δέκα μέρες, από 19/10/2012 έως 28/10/2012, στη Ζώνη, ζωγράφοι, χαράκτες, γλύπτες, φωτογράφοι, παράλληλα με μουσικές, θεατρικές, κινηματογραφικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια για τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων, δηλώνουν «παρών» στην ανάγκη αγωνιστικής ταξικής αλληλεγγύης. Στήνουν το δικό τους μέτωπο, καλώντας σε αγωνιστικό συναγερμό ανέργους, νεολαίους και μαθητές και σε συνάντησή τους, με το σύνθημα: «Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του».

Στη Ζώνη Περάματος, χώρο «πληγωμένο» από εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα, την ασύδοτη κερδοσκοπία των μεγαλοεφοπλιστών, την καθημερινή απειλή της ανεργίας, την υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων της γύρω περιοχής, οι εικαστικοί δημιουργοί καταθέτουν τη δική τους μαρτυρία.

Η έκθεση πλαισιώνεται από συναυλίες, παραστάσεις, συζητήσεις, που πραγματοποιούνται Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (19, 20, 21 Οκτώβρη) και 26, 27, 28 Οκτώβρη από τις 6.30 μ.μ. Ωρες λειτουργίας: 12.00 - 21.00 καθημερινά. Eγκαίνια: Παρασκευή 19 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ.

Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής στις 11.30, τα παιδιά, έως 17 ετών, θα μπορέσουν με τη βοήθεια των καλλιτεχνών να δημιουργήσουν δικά τους έργα ζωγραφικής, βιβλιοδεσίας, φωτογραφίας, θεατρικού παιγνιδιού και αφήγησης...

Οργανωτές: Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα», Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων. Με την υποστήριξη: Της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος, της Λαϊκής Επιτροπής Νίκαιας, της Επιτροπής Ανέργων Νίκαιας, της ΕΛΜΕ Πειραιά.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ: www.perasma.org.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ