Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: «Ο κόσμος έχει τριάντα εκατομμύρια περισσότερους άνεργους απ' όσους είχε πριν αρχίσει η κρίση, πριν από τέσσερα χρόνια, δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ (...) Περίπου "75 εκατομμύρια από τους περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανέργους είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 25 ετών", πρόσθεσε (...) απ' αυτούς που έχουν την τύχη να έχουν μια απασχόληση, 900 εκατομμύρια "δεν μπορούν να κερδίσουν αρκετά ώστε να βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας των δύο δολαρίων την ημέρα", αναφέρει» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ: «Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Πώς μπορεί μια χώρα να σταθεί στα "πόδια της" και να μείνει στην Ευρωζώνη όταν ο "ετήσιος καλπασμός" της ανεργίας από πέρυσι είναι 400 περίπου χιλιάδες νέοι άνεργοι, πριν καν την εφαρμογή των σκληρότατων και έντονα υφεσιακών νέων μέτρων λιτότητας;» (στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ: «Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, που συνοδεύτηκε από διαδηλώσεις, ο κ. Σόιμπλε σχολίασε: "αν παίρνεις αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη διαδηλωτές, δεν θα έχεις ποτέ μια βιώσιμη πολιτική". Υπενθυμίζοντας ότι στην Αθήνα διαδήλωσαν 15.000 άνθρωποι, ο υπουργός έθεσε τη ρητορική ερώτηση: "Είναι άραγε αυτοί μια πλειοψηφία; (...) Μια μειοψηφία μπορεί να διαμαρτύρεται, όμως τις αποφάσεις τις παίρνουν οι πολιτικοί ηγέτες", πρόσθεσε» (στο ΒΗΜΑ).

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: «Δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 9 δισ. ευρώ το 2013 και όχι 7,8 δισ. ευρώ που προέβλεπε το προσχέδιο προϋπολογισμού "σφραγίζει" μέσα στις επόμενες ημέρες, έως την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου, το οικονομικό επιτελείο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Mάλιστα, το βαρύτερο φορτίο θα κληθούν να φέρουν οι συνταξιούχοι, καθώς τα μέτρα που τους αναλογούν φθάνουν στα 4,9 δισ. ευρώ, έναντι 3,8 δισ. ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός» (στα ΝΕΑ).

ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ: «Εθεσαν ζήτημα υπογραφής επιχειρησιακών συμβάσεων σε κάθε πλοίο, καθώς όπως είναι γνωστό στην ποντοπόρο ναυτιλία κάθε πλοίο αποτελεί ξεχωριστή πλοιοκτήτρια εταιρεία ενώ ειδικά για την ακτοπλοΐα εξέφρασαν τη θέση ότι υπάρχουν στην ελληνική νομοθεσία πλήθος περιοριστικών διατάξεων οι οποίες περιορίζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του κλάδου» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ο ΦΟΒΟΣ: «Η χώρα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή (...) Οι λεονταρισμοί ορισμένων, οι οποίοι εμφανίζουν την "τρόικα" να προτείνει εξωφρενικά πράγματα, κάνουν μεγάλη ζημιά (...) Το κλίμα στην κοινωνία είναι δικαιολογημένα εκρηκτικό και κάθε λάθος από την πλευρά της κυβέρνησης έχει πολύ μεγάλο κόστος» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ