Τρίτη 16 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργοσπαστικός μηχανισμός και στον «SENTRA FM»

Το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού από την εργοδοσία κατά την απεργία, στην οποία προχώρησαν οι τεχνικοί του ραδιοσταθμού SENTRA (Ομιλος «Πήγασος»), καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΤΕΡ.

Οι τεχνικοί του ραδιοσταθμού προχώρησαν σε απεργία την περασμένη Παρασκευή από τις 6 μ.μ., με αίτημα την αποπληρωμή δεδουλευμένων. Η εργοδοσία του ραδιοσταθμού, όπως καταγγέλλει η ΕΤΕΡ, με τη συνδρομή «αστυνομικών αλλά και σεκιουριτάδων, έδιωξαν τη βάρδια ασφαλείας και παρέδωσαν τον «αέρα» του σταθμού σε άτομα υπαλλήλους εξωτερικής εταιρείας με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, δημιουργώντας πανομοιότυπο απεργοσπαστικό μηχανισμό με αυτόν στον ALPHA». Για παρεμπόδιση άσκησης του απεργιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος, η ΕΤΕΡ το ίδιο βράδυ προχώρησε σε μήνυση, στο ΑΤ Χαλανδρίου.

Να σημειωθεί ότι σε ανάλογες ενέργειες έχει προχωρήσει η εργοδοσία στους ραδιοσταθμούς «ΣΚΑΪ», αλλά και στον «ALPHA», στον οποίο σήμερα στις 6 μ.μ γίνεται συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων Τύπου και των ΜΜΕ, ενάντια στην εργοδοσία που χρησιμοποιεί απεργοσπαστικό μηχανισμό, παρά και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο χαρακτήρισε παράνομη την πρόσληψη απεργοσπαστών.

  • Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα από τις 6 π.μ. οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Espresso», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Flash», «Nitro 102.5», «Derti 98.6», στο δημοτικό ραδιοσταθμό «Επικοινωνία FM», ενώ σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Sunny TV» (21.00 ως 23.00) και στον «Sport TV» (09.00 ως 14.00). Στο μεταξύ, από το περασμένο Σάββατο οι τεχνικοί του ραδιοσταθμού «Flash», με απόφαση του ΔΣ της ΕΤΕΡ βρίσκονται σε 10ήμερη απεργία. Σε όλα τα παραπάνω Μέσα, οι εργαζόμενοι απαιτούν την καταβολή δεδουλευμένων, αλλά και παράνομες και αυθαίρετες μειώσεις μισθών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ