Τρίτη 16 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Μονόδρομος η νίκη

«

Στόχος μας είναι να πετύχουμε γκολ, να ξέρουμε τι κάνουμε με την μπάλα στα πόδια και να περιορίσουμε τους αντιπάλους μας»... Ετσι περιέγραψε ο Σάντος το πλάνο, ενόψει της αποψινής αναμέτρησης (21.30, MEGA) στη Σλοβακία (Μπρατισλάβα, γήπεδο «Pasienky»), για την 4η αγωνιστική του 7ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ 2014.

Οι «γαλανόλευκοι» (πολύ περισσότερο μετά την ισοπαλία με τη Βοσνία) θα παλέψουν για τη νίκη. «Σεβόμαστε τη Σλοβακία, που είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε» ανέφερε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας που διαφοροποιήθηκε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα: «Είναι σημαντικό, αλλά όχι κρίσιμο γιατί ακολουθούν άλλα έξι ματς». Ακόμα - μεταξύ άλλων - επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε για τις απουσίες. Το γεγονός ότι μας λείπουν αμυντικοί δεν μπορεί να είναι ούτε δικαιολογία, ούτε ελαφρυντικό στο τέλος του αγώνα».

Από την πλευρά των γηπεδούχων το προπονητικό δίδυμο, Μίκαελ Χιπ και Στάνισλαβ Γκρίγκα, χαρακτήρισε φαβορί την ελληνική ομάδα «όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσουμε πριν παίξουμε»... Οι άλλες αναμετρήσεις του ομίλου είναι Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Λιθουανία και Λετονία - Λιχτενστάιν.

  • Την πρόκριση στην ενδιάμεση φάση (elite round) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013 κ-19 εξασφάλισε η ελληνική ομάδα, λόγω καλύτερης διαφοράς από τη διοργανώτρια Β. Ιρλανδία. Στο τελευταίο παιχνίδι του 4ου προκριματικού ομίλου, η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-1 (4' Γούτας αυτ., 60' Μάσεκ - 37' Ιωαννίδης) από την Τσεχία και η Β. Ιρλανδία συνέτριψε τη Μολδαβία με 8-1. Η Τσεχία πήρε την πρώτη θέση (7 β.) και στη δεύτερη ισοβάθμισαν Ελλάδα και Β. Ιρλανδία (4). Επειδή η ελληνική ομάδα είχε κερδίσει στο μεταξύ τους παιχνίδι ήταν αυτή που προκρίθηκε.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ