Τρίτη 16 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πολιτιστικές δραστηριότητες για παιδιά

Κάθε Κυριακή στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών στην Τούμπα

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ συνεχίζει και φέτος στη Θεσσαλονίκη τις πολιτιστικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά και νέους γονείς. Οι δραστηριότητες θα γίνονται κάθε Κυριακή, 10 π.μ. - 1 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Τούμπας (Φίλωνος 9 - Τυρολόης). Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με έννοιες όπως η διαφορετικότητα, ο ρατσισμός, ο πόλεμος, η ειρήνη και ταυτόχρονα με τις αξίες της αλληλεγγύης, του αγώνα, της διεκδίκησης, της συλλογικότητας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

21 Οκτώβρη: Προετοιμασίες για το θεατρικό «Ο πόλεμος των δασών», βασισμένο στο βιβλίο «Καλημέρα, Ειρήνη», που κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή». Ακόμα, ιστορίες, τραγούδια και ποιήματα για τα Αετόπουλα και την ΕΠΟΝ. Και εργαστήρι κατασκευών.

4 Νοέμβρη: Ομαδικό παιχνίδι «Παίζουμε με τις λέξεις». Παρουσίαση του παραμυθιού «Η τελευταία μαύρη γάτα», του Ευγένιου Τριβιζά. Μάθημα χορού.

11 Νοέμβρη: Παράσταση Καραγκιόζη. Μάθημα χορού.

18 Νοέμβρη: Παιχνίδι «Ψάχνουμε τον Χαμένο Θησαυρό». Μάθημα χορού.

25 Νοέμβρη: Συναυλία από παιδική χορωδία. Συζήτηση με γονείς - «επιστολές Μακάρενκο σε γονείς». Παρουσίαση χορευτικών δραστηριοτήτων.

2 Δεκέμβρη: Μάθημα μουσικής «Μαθαίνουμε τις νότες». Μουσικοθεατρική παράσταση «Οι μουσικοί της Βρέμης».

9 Δεκέμβρη: Θεατρικό παιχνίδι. Μάθημα μουσικής «Φτιάχνουμε μουσικά όργανα».

16 Δεκέμβρη: Mάθημα μουσικής «Τι σημαίνει "ρυθμός"». Παρουσίαση του παραμυθιού «Το Ξενολούλουδο», της Ειρήνης Καμαράτου-Γιαλλούση που κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή».

22 Δεκέμβρη: Μάθημα μουσικής «...οι τέσσερις εποχές». Παρουσίαση του παραμυθιού «Τα Τσιλικροτά», του Λαμπρίδη Αντώνη που κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή». Εργαστήρι Κατασκευών.

Επιπλέον από τα παραπάνω, κάποιες Κυριακές θα γίνονται και οι πρόβες για τη θεατρική παράσταση «Ο πόλεμος των δασών». Ενώ τα μαθήματα χορού, που αναφέρονται, περιλαμβάνουν εκμάθηση παραδοσιακών χορών από διάφορα μέρη του κόσμου: Αλβανία, Βουλγαρία, Ρωσία, Αφρική, Λατινική Αμερική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ