Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Το Κιλιμάντζαρο και ο Σέργιος

Ο αξιόλογος σκηνοθέτης Κλοντ Σαμπρόλ υπογράφει τη σκηνοθεσία της δραματικής ταινίας «Ο ωραίος Σέργιος», που θα μεταδώσει απόψε στις 22.00 το κανάλι της Βουλής.

Ο Φρανσουά επιστρέφει στο χωριό του, μετά από πολύχρονη απουσία. Διαπιστώνει πως το χωριό δεν έχει αλλάξει καθόλου, έχουν αλλάξει, όμως, οι άνθρωποι. Ιδιαίτερα ο παλιός του φίλος, ο Σερζ, το έχει ρίξει στο ποτό και ο Φρανσουά προσπαθεί να μάθει το γιατί και να τον βοηθήσει...

Εκμεταλλευόμενος μια κληρονομιά της γυναίκας του, Ανίες, ο Σαμπρόλ αυτοχρηματοδοτεί την πρώτη του ταινία «Ο Ωραίος Σέργιος (1958)», η καλλιτεχνική επιτυχία της οποίας παίζει σημαντικό ρόλο στη γέννηση του κινήματος της νουβέλ βαγκ.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Μπριαλί, Ζεράρ Μπλέν, Μισέλ Μερίτς, Μπερναντέτ Λαφόντ.

Στις 23.15 η ΕΤ-3 θα μεταδώσει τη δραματική περιπέτεια «Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο», σε σκηνοθεσία Χένρι Κινγκ.

Από το Παρίσι του μεσοπολέμου στην Ισπανία του εμφυλίου πολέμου και από εκεί στην Αφρική, η ταινία μας μεταφέρει στους τόπους που ενέπνευσαν τον Ερνεστ Χέμινγουεϊ να γράψει το ομότιτλο μυθιστόρημα, στο οποίο έχει βασιστεί η ταινία.

Ο συγγραφέας Χάρι Στριτ είναι βαριά τραυματισμένος και πολύ απογοητευμένος από τις αποτυχίες του στον έρωτα αλλά και στη δουλειά του. Μέσα στο ντελίριό του θυμάται τη μία μοναδική του αγάπη τη Σίνθια, που την έχασε από την εμμονή του να γυρίσει τον κόσμο στην αναζήτηση υλικού για τα βιβλία του. Παρά τις συνεχείς επιτυχίες, ο Στριτ νιώθει ότι έχει συμβιβάσει το ταλέντο του για χάρη της επιτυχίας και αυτό τον κάνει να αισθάνεται αποτυχημένος. Η παραμελημένη σύζυγός του Ελεν περιποιείται τις πληγές του, ακούει τα πομπώδη λόγια του, υπομένει τις ιστορίες του για χαμένες αγάπες και προσπαθεί να του δώσει δύναμη και θέληση να καταπολεμήσει την αρρώστια ώσπου να έρθει κάποια βοήθεια. Πρωταγωνιστούν: Γκρέγκορι Πεκ, Σούζαν Χέιγουορντ, Αβα Γκάρντνερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ