Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απήργησαν οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ

Σε 24ωρη απεργία και 4ωρη στάση εργασίας, προχτές και χτες αντίστοιχα, προχώρησαν οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στον Τύπο και τα ΜΜΕ, με αποφάσεις των ΔΣ των Ενώσεων και Ομοσπονδιών τους, συμμετέχοντας στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία.

Χτες, δεν κυκλοφόρησαν οι εφημερίδες, ενώ προχτές δεν μεταδόθηκε «ζωντανό» πρόγραμμα καθώς και ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Ομως, ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΪ» κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας μετέδωσε μαγνητοσκοπημένες τις ενημερωτικές εκπομπές. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε σχετική ανακοίνωση καταδικάζει την προσπάθεια της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» να «παραπλανήσει τους τηλεθεατές με ειδήσεις "κονσέρβα" αλλά και κάθε προσπάθεια αποδόμησης του αγώνα και της ενότητας των συναδέλφων».

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα βιβλιοπωλεία των εκδόσεων Κυριακίδη στην Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου και Σταδίου με κατάληξη το υπουργείο Εργασίας.

Με συνθήματα και πανό, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ έδωσε για άλλη μία φορά το δικό του «στίγμα» στην κινητοποίηση, καλώντας τους εργαζόμενους σε ανατροπή αυτής της πολιτικής, για απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης και συμμετοχή στον ταξικό αγώνα, συμπορευόμενοι με το ταξικό - εργατικό κίνημα.

Στο μεταξύ, σε νέες κινητοποιήσεις με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων μηνών προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Espresso» και «Athens News», στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Sport TV» και «Sunny TV» και στους ραδιοσταθμούς «Flash», «Derti», «Nitro» και «Επικοινωνία FΜ».

Οι 35 εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιοσταθμό «Επικοινωνία», σε σχετική τους ανακοίνωση καταγγέλλουν ότι την περασμένη Τρίτη, την ημέρα που προχώρησαν στην πρώτη 24ωρη απεργία, διεκδικώντας μισθούς των οκτώ μηνών, που είναι απλήρωτοι, «η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, διά στόματος του πρόεδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Γρηγόρη Παπαδάτου και του γενικού γραμματέα του δήμου Ηλία Θεοδώρου, προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι το δημοτικό ραδιόφωνο κλείνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ