Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΚΡΗΤΗ
Απήργησαν στις μεγάλες επιχειρήσεις, έκλεισαν μικρομάγαζα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Η μαζική συμμετοχή στην απεργία χιλιάδων εργατών και η συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της συγκέντρωσης που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης χτες το πρωί.

Την παραπάνω εκτίμηση επιβεβαιώνουν η «νεκρή» Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, η μαζική συμμετοχή εμποροϋπαλλήλων, ιδιωτικών υπαλλήλων, υγειονομικών, εκπαιδευτικών, οικοδόμων και ξενοδοχοϋπαλλήλων. Μαζική συμμετοχή είχαν όμως και οι αυτοαπασχολούμενοι, που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, καθώς επίσης και η νεολαία.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της χτεσινής απεργίας αποτέλεσαν και οι απεργιακές φρουρές του Σωματείου Εργαζομένων στα «Καρφούρ», που μετά από απόφαση για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία προχώρησαν σε ολοήμερο αποκλεισμό των εν λόγω καταστημάτων.

Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στα Χανιά με αποκλεισμό σούπερ μάρκετ και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, όπως και στο Ρέθυμνο με απεργιακές φρουρές σε ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ και σχολεία. Επίσης, σημαντικό γεγονός αποτέλεσε το σχεδόν καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων.

Τέλος, απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Λασίθι, σε Αγιο Νικόλαο και Σητεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ