Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

Το κοινωνικό δράμα γερμανικής παραγωγής «The million dollar hotel», («Το ξενοδοχείο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων») σε σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς θα προβάλει απόψε στις 23.00 η ΕΤ-3.

Στο Λος Αντζελες του 2000 το «Million Dollar Hotel» είναι το κατάλληλο μέρος για να κλείσεις δωμάτιο όταν δεν σε δέχονται πουθενά αλλού! Μυστηριακό και ξεπεσμένο, φιλοξενεί όλους τους απόκληρους της κοινωνίας κι αρκετούς «τρελαμένους» τύπους, σε σημείο που να θεωρείται κάτι σαν τοπικό Ασυλο Ανιάτων. Ανάμεσά τους κυκλοφορεί ο Σκίνερ, ένας ιδιόμορφος ντετέκτιβ, ο οποίος έχει αναλάβει να εξιχνιάσει το μυστηριώδη θάνατο (δολοφονία ή αυτοκτονία;) ενός εκκεντρικού τύπου, του Ιζι, ο πατέρας του οποίου είναι βαρόνος των μίντια. Ο Τζόε, ο αεικίνητος θυρωρός του ξενοδοχείου, προσπαθεί να κρατήσει όλο αυτόν τον παρανοϊκό μικρόκοσμο υπό έλεγχο και η Ελοΐζ, μια γοητευτική και αέρινη φιγούρα, είναι ο εκπεσών άγγελος, το αθώο θύμα ενός σκληρού και παρανοϊκού κόσμου. Ευτυχώς που ο Τομ Τομ, ο αφηγητής της ιστορίας, αγαπά την Ελοΐζ και προκειμένου να κερδίσει την καρδιά της θα φέρει τον κόσμο πάνω - κάτω...

Μια ταινία γύρω από τη φιλία, την πίστη, την προδοσία και τη δύναμη της αγάπης. Η ιστορία είναι γραμμένη από τον Μπόνο των U2... Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Μίλα Γιόβοβιτς, Τζέρεμι Ντέιβις, Τζούλιαν Σαντς, Τιμ Ροθ, Αμάντα Πλάμερ.

Από «Το θέατρο από το Αρχείο της ΕΡΤ» θα μεταδοθεί σήμερα στις 15.10 η παράσταση «Η επιστροφή του ευεργέτη», σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσαρόπουλου.

Κάπου σε ένα κεφαλοχώρι της ελληνικής επαρχίας οι κάτοικοί του περιμένουν εναγωνίως το τρένο. Μέσα σε αυτό θα βρίσκεται ένας παλιός συγχωριανός τους εγκατεστημένος στη Γερμανία που επιστρέφει πλέον στα πάτρια εδάφη. Χρόνια τώρα συντηρεί το χωριό με χρήματα που τους στέλνει κάθε μήνα. Οι χωριανοί, αναπολώντας το παρελθόν, θυμούνται ιστορίες και ανθρώπους που χάθηκαν άδικα και ύπουλα μέσα στον πόλεμο... Το έργο πρωτοπροβλήθηκε την Τετάρτη 19 Γενάρη 1983.

Παίζουν: Τάσος Ράμσης, Θωμάς Κωνσταντινίδης, Ελένη Καψάσκη, Ιάκωβος Ψαρράς, Τίμος Περλέγκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ