Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις εκπαιδευτικών

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δραστηριότητες μπροστά στην επέτειο της 28ης Οκτώβρη διοργανώνουν σωματεία και επιτροπές εκπαιδευτικών, τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα:

  • Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει ιστορικό περίπατο, αύριο Κυριακή, στις 10 π.μ. από το Εργατικό Κέντρο, με σταθμούς το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Αργοστολίου (εντοιχισμένη πλάκα προς τιμήν του καθηγητή Ευθύμιου Κουρούκλη), το μνημείο πεσόντων Ιταλών στρατιωτών, το Βινάριες (στήλη εκτελεσμένων) και το Ξενία (Παλιό μουσείο και φυλακές Αργοστολίου). Ξεναγός θα είναι ο αντιστασιακός της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) Διονύσης Γερολυμάτος.
  • Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» οργανώνει εκδήλωση, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτώβρη 1940, με θέμα «Η αξιοποίηση του φασισμού σε περιόδους κρίσης», με ομιλητή τον ιστορικό και συγγραφέα Αναστάση Γκίκα. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, στις 7 μ.μ.
  • Η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Νότιας Αθήνας του ΠΑΜΕ και οι Επιτροπές Αγώνα Αργυρούπολης - Ελληνικού και Γλυφάδας διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Ο φασισμός γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού. Πώς μιλάμε στα παιδιά μας για το φασισμό», τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27). Ομιλητής Κυριάκος Ιωαννίδης, εκπαιδευτικός.
  • Η Επιτροπή Νίκαιας - Ρέντη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με σύνθημα «Τιμάμε την 28η Οκτωβρίου, μαθαίνουμε μαζί με τους μαθητές μας την Ιστορία του λαού μας και του τόπου μας», διοργανώνει την Παρασκευή 26 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, επίσκεψη στο Μουσείο του Μπλόκου της Κοκκινιάς (πλατεία Οσίας Ξένης).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ