Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εγκριση τιμών για τον ΟΤΕ

Εγκρίθηκαν τελικά από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) οι προτεινόμενες από τον ΟΤΕ τιμές λιανικής για την προσφορά της υπηρεσίας VDSL με ταχύτητες 30 και 50 Mbps. Οπως προκύπτει από τη σχετική της ανακοίνωση, η υποβληθείσα πρόταση του ΟΤΕ πληροί τις προϋποθέσεις «θεμιτού ανταγωνισμού» αφού δίνει τη δυνατότητα προσφοράς ανάλογων υπηρεσιών και από τους εναλλακτικούς παρόχους.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο ΟΤΕ είχε απειλήσει με απόσυρση ολόκληρου του επενδυτικού του προγράμματος για την ανάπτυξη της υπηρεσίας VDSL στη χώρα μας, εξαιτίας της καθυστέρησης έγκρισης της πρότασής του από την ΕΕΤΤ. Την ίδια στιγμή υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από πλευράς εναλλακτικών παρόχων, οι οποίοι θεωρούσαν - και ορθώς - ότι η προώθηση της παραπάνω υπηρεσίας από τον κύριο ανταγωνιστή τους τους έθετε ουσιαστικά «εκτός αγοράς» καθιστώντας τους «ενδιάμεσους» πελάτες του. Από τον περασμένο Ιούνη, μάλιστα, είχαν ζητήσει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επικαλούμενοι λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η ουσία είναι ότι με την παραπάνω απόφαση της ΕΕΤΤ, η «Ντόιτσε Τέλεκομ» αποκτά σαφές προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων τηλεπικοινωνιακών παρόχων, εκμεταλλευόμενη τις υποδομές και το «brand name» του ΟΤΕ που απέκτησε με εξευτελιστικά ποσά τα τελευταία χρόνια, ενισχύοντας έτσι την κερδοφορία της και ισχυροποιώντας τη θέση της στη σχετική αγορά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ