Κυριακή 21 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τεράστια κέρδη εν μέσω κρίσης

Καμία αμφιβολία δεν είχαμε για τα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των εγχώριων τηλεπικοινωνιών, ωστόσο, όταν το δεδομένο αυτό γεγονός ομολογείται και από επίσημα χείλη, τότε αποκτά επιπλέον βαρύτητα. Ο λόγος για τις δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της «Ντόιτσε Τέλεκομ» σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το οποίο ερωτώμενο για την πιθανότητα «εξόδου» της γερμανικής εταιρείας από τον ΟΤΕ, απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο ΟΤΕ είναι κερδοφόρος, ενώ κερδίζει συνεχώς ολοένα και περισσότερους συνδρομητές. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Οργανισμό θα μειώσουν επιπλέον το εργασιακό κόστος (σ.σ. έχουν μήπως να πουν κάτι επ' αυτού οι «γαλαζοπράσινοι» και «αριστεροί» εργατοπατέρες;), ενώ αναφέρθηκε με ιδιαίτερα «θερμά λόγια» στην ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα μας, από την οποία το γερμανικό μονοπώλιο προσβλέπει σε ακόμη καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.

Οταν ο εργαζόμενος λαός πληρώνει βαρύ τίμημα από τη συνεχιζόμενη για τέταρτη χρονιά ύφεση της οικονομίας, δηλώσεις όπως η παραπάνω αναδεικνύουν το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράττεται σε βάρος του λαού και της χώρας από τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Ακόμη ένα παράδειγμα, του γιατί ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για έξοδο από την κρίση σε όφελος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, πρόταση που όσο η κρίση βαθαίνει, η υλοποίησή της αποκτά χαρακτηριστικά «ζωής ή θανάτου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ