Σάββατο 27 Οχτώβρη 2012 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
«Νέα Σκακιστική Κίνηση - Μέτωπο Συνεργασίας»

Το β' μέρος της διακήρυξης για τις εκλογές 2012 στην ΕΣΟ

Η «Νέα Σκακιστική Κίνηση - Μέτωπο Συνεργασίας» σηματοδοτεί το άνοιγμά της σε νέους ανθρώπους που αγαπούν το σκάκι και ενστερνίζονται τη βασική αρχή πως είναι κι αυτό ένα κομμάτι του πολιτικού - πολιτιστικού αγαθού που λέγεται ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Σε συνέχεια του θέματος «Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό σκάκι», η διακήρυξη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα ατομικά πρωταθλήματα έχουν ουσιαστικά εξαφανιστεί ή η διαδικασία τους οργανώνεται με τέτοια προχειρότητα που έχουν απολέσει σε μεγάλο βαθμό το στόχο τους. Για παράδειγμα, η διαδικασία για το πρωτάθλημα Ελλάδας παλιότερα περιλάμβανε δεκάδες τουρνουά πρόκρισης σε όλη τη χώρα (τουρνουά Συλλόγων Α' Κατηγορίας, Υποψηφίων Μετρ, Μετρ, Ημιτελικά, Τελικά) που διαρκούσαν και έδιναν ζωή στους συλλόγους από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη. Τώρα φτάσαμε να παρακαλάμε ποιο καλοκαιρινό τουρνουά θα ήθελε να ονομαστεί Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας, για να τελειώνουμε με την «ενοχλητική» υποχρέωση.

Στα διασυλλογικά πρωταθλήματα: Στη μεν Α' Εθνική παίζει ουσιαστικά όποιος μπορεί να πληρώσει (ομάδες και παίκτες), στις δε κατώτερες κατηγορίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τα πρωταθλήματα έχουν υποβαθμιστεί πλήρως, μέχρι και εξαφανιστεί. Παράλληλα, οι κανονισμοί και η διάρθρωση ομάδων και κατηγοριών αλλάζουν συνεχώς, ενώ πολλαπλασιάστηκαν τα φαινόμενα κρίσης και σήψης (στημένοι αγώνες στην Α' Εθνική, ομάδες που δεν μετέχουν για οικονομικούς λόγους, αναπληρώσεις κλπ.).

Οχι μόνο δεν υπάρχει ουσιαστικό σχέδιο για την ανάπτυξη, αλλά επιπρόσθετα η διοικούσα παράταξη της ΕΣΟ διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι αυτή δεν αποτελεί δουλειά της. Αντίθετα, βλέπουμε το θλιβερό φαινόμενο ο θεσμός του Περιφερειακού Προπονητή, όπου υφίσταται, να χρησιμοποιείται επιλεκτικά και με αδιαφανή κριτήρια. (Συνεχίζεται)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ