Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αλλαξε «χέρια» η «ESPRESSO»

Με τους σχεδόν μισούς εργαζόμενους και με μειωμένους μισθούς, η εφημερίδα« Espresso» ...εν μία νυκτί άλλαξε χέρια και από τον Πέτρο Κυριακίδη (εκδόσεις «ΝΕΠ ΑΕ») πέρασε ξανά στον παλιό της ιδιοκτήτη Γιάννη Φιλιππάκη, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ» που εκδίδει την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Η συμφωνία για παραχώρηση ή ενοικίαση του τίτλου της εφημερίδας «έκλεισε» την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι. Την Παρασκευή ο Γ. Φιλιππάκης κλήθηκε στην ΕΣΗΕΑ όπου επιβεβαίωσε ότι έχει συμφωνήσει για τον τίτλο, όχι όμως με την «ΝΕΠ ΑΕ» αλλά με «άλλον» που αρνήθηκε να κατονομάσει. Είπε επίσης ότι θα προσλάβει για τις ανάγκες της νέας έκδοσης ένα μέρος από τους ήδη εργαζόμενους της «Espresso», οι οποίοι υπογράφουν ατομικές συμβάσεις με την εταιρεία του.

Οι εργαζόμενοι που θα συνεχίσουν να δουλεύουν στην εφημερίδα είναι - σύμφωνα με πληροφορίες - 61 σε σύνολο 110. Ο νέος εργοδότης «δεσμεύτηκε» ότι θα καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές (για τους μήνες Ιούλη - Αύγουστο) σε τέσσερις δόσεις.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα υπόλοιπα μέσα του Π. Κυριακίδη, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ