Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους

Ανακοίνωση - καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΚΚΕ

Με την επίθεση των ΜΑΤ, η κυβέρνηση προσπάθησε και πάλι να σταματήσει τις αγωνιστικές αντιδράσεις του λαού της Ιερισσού που παλεύει ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής στα μονοπώλια. Η αστυνομία χτύπησε και διέλυσε με χημικά τη διαδήλωση που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της περιοχής το απόγευμα της Κυριακής στο δάσος των Σκουριών απαιτώντας να σταματήσουν οι εργασίες καταστροφής του δάσους από την πολυεθνική «Ελληνικός Χρυσός» που θέλει να βάλει σε λειτουργία τη μεταλλουργία χρυσού. Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε και σε 14 συλλήψεις ατόμων ηλικίας από 18 έως 66 χρονών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χτες στα δικαστήρια Πολυγύρου προκειμένου να δικαστούν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, με τις κατηγορίες της στάσης, της αντίστασης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και για έναν από αυτούς, της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης. Πήραν αναβολή για την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί τούς επιτέθηκαν με χημικά μέσα στο δάσος, αδιαφορώντας για την ύπαρξη μικρών παιδιών. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αικ. Ιγγλέζη, κατήγγειλε ότι αστυνομικός τη χτύπησε με γκλομπ, την απώθησε βίαια και την εξύβρισε έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, όπου μέχρι αργά το βράδυ ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τη νέα επιχείρηση κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής που άσκησε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Είναι αποφασισμένοι να παραδώσουν τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο για να αυξήσει τα κέρδη του. Εντείνουν την καταστολή για να τρομοκρατηθεί ο λαός, να μην αντιστέκεται. Οι εξελίξεις στις σκουριές είναι πλευρά της συνολικής αντιλαϊκής μέσα από την οποία προωθούν μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε." δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα, παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, ενώ θα καταστραφούν άλλες σε κλάδους όπως τουρισμός, αγροτοκτηνοτρόφοι κ.ά...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ