Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ TRAVEL PLAN
Απλήρωτοι εργαζόμενοι και εκ περιτροπής εργασία

Καταγγελία εξέδωσαν οι εργαζόμενοι

Οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, συνολικά η επίθεση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία και τον τουρισμό στο σύνολο των δικαιωμάτων τους, από τους εργοδότες που είναι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, με αβάντα την αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, έρχονται στο προσκήνιο με καταγγελία που εξέδωσαν εργαζόμενοι στην ταξιδιωτική εταιρεία TRAVEL PLAN, οι οποίοι είναι επί δύο μήνες απλήρωτοι και βιώνουν το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, που προβλέπει ότι 12 μέρες το μήνα δε θα δουλεύουν.

Στην καταγγελία που εξέδωσαν αναφέρουν: «Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες υπάλληλοι του ταξιδιωτικού οργανισμού TRAVEL PLAN, συμφερόντων ομίλου Ρέστη και Ψυχάρη. H διοίκηση της εταιρείας αφήνει απλήρωτους προμηθευτές και υπαλλήλους τους οποίους υποχρεώνει επιλεκτικά σε εκ περιτροπής εργασία με σκοπό τον εξαναγκασμό σε παραίτηση άνευ αποζημίωσης».

Η TRAVEL PLAN, σύμφωνα με τη δική της ιστοσελίδα, ιδρύθηκε από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) και το 2000 έγινε ξεχωριστή εταιρεία με την ονομασία «Eurostar ΑΕ», παραμένοντας συμφερόντων ΔΟΛ. Τον Απρίλη του 2011 το 85% των μετοχών της πέρασε στα χέρια της εταιρείας «Express Holidays», που ανήκει στον όμιλο του εφοπλιστή Β. Ρέστη. Αξίζει να αναφερθεί ότι για τον εν λόγω εφοπλιστή αναφερόταν στο ναυτιλιακό Τύπο το Σεπτέμβρη του 2011: «Παράγοντες της αγοράς λένε ότι το cash flow (σ.σ. ταμειακές ροές) αγγίζει τα 4 δισ. δολάρια. Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι ορισμένες μόνο από τις business του Βίκτορα Ρέστη είναι οι εξής: Ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας "Enterprise Shipping & Traiding", υπό τον έλεγχο της οποίας βρίσκονται 98 πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια και κατέχει το 33% της ναυτιλιακής εταιρείας "Freeseas". Το όνομα της οικογένειάς του φιγουράρει στη "χρυσή λίστα" με τους πιο πλούσιους Ελληνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ