Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τροχοπέδη για τους αγώνες οι σημερινές ηγεσίες

Γρηγοριάδης Κώστας

Η απόφαση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». Ηδη από τον Ιούνιο, η κυβέρνηση είχε κάνει σαφείς τις προθέσεις της, όταν, σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους, ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει σε εκκαθάριση και ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Τότε, το σχέδιο πήρε παράταση και μόλις προχτές, η διοίκηση καθόρισε συγκεκριμένα τα βήματα με τα οποία θα προχωρήσει το ξεπούλημα.

Σε αυτό το πλαίσιο αναδεικνύονται οι σοβαρές ευθύνες της πλειοψηφίας του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), που όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσαν με τη στάση τους την επανάπαυση των εργαζομένων. Είναι ενδεικτικό ότι όταν η τότε συγκυβέρνηση επιχειρούσε να προχωρήσει σε μειώσεις 35% των μισθών των εργαζομένων, οι δυνάμεις αυτές το μόνο που έκαναν ήταν να προχωρήσουν σε ...δικαστικές ενέργειες, δίχως καμιά οργάνωση της πάλης. Αλλά και όταν τον περασμένο Ιούνη είχε τεθεί επίσημα το θέμα του ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ, παρά την πρόταση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για απεργιακό αγώνα και οργάνωση της πάλης με κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής ενάντια στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, το μόνο που έκαναν ήταν να ζητήσουν τρίμηνη εξουσιοδότηση του σωματείου για τις παραπέρα ενέργειες, την ώρα που ήταν απαραίτητη η άμεση και χωρίς καμιά καθυστέρηση οργάνωση της πάλης ενάντια στα όσα σχεδιάζονται.

Καθημερινά, επιβεβαιώνεται σε κάθε κλάδο η ανάγκη να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στο κίνημα, να αποδυναμωθούν όσοι καλλιεργούν επανάπαυση και αυταπάτες στους εργάτες, στρώνοντας το έδαφος για την κλιμάκωση της επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ