Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αφιέρωμα στον κομματικό Τύπο

Ηρωικές μορφές κομμουνιστών δημοσιογράφων, άνθρωποι που έδωσαν τη ζωή τους γράφοντας και τυπώνοντας την αλήθεια της εργατικής τάξης, «ζωντάνεψαν» στη χτεσινή εκδήλωση που έγινε στο ΤΕΙ Αθήνας, στο πλαίσιο του δεκαπενθήμερου αφιερώματος στον «Κομματικό Τύπο» που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Αττικής.

Ομιλητής στη χτεσινή εκδήλωση ήταν ο Θανάσης Λεκάτης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη», που μέσα από το παράδειγμα μεγάλων μορφών κομμουνιστών δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στο ρόλο του κομμουνιστή δημοσιογράφου σήμερα και στη διαρκή διαπάλη ανάμεσα στην αστική δημοσιογραφία και αυτήν που αντλεί δύναμη από την πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ, συνολικά του εργατικού κινήματος.

Οι εκδηλώσεις του δεκαπενθήμερου αφιερώματος στον «Κομματικό Τύπο» ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες ως εξής:

- Σήμερα Παρασκευή, στις 19.00, στα ΤΕΙ Πειραιά: «Η ιστορία του "Ριζοσπάστη": "Μέσα από φωτιά και σίδερο για τα δίκια της εργατικής τάξης"». Ομιλητής Στρατής Δουνιάς, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Οδηγητή». Θα ακολουθήσουν το βράδυ, στις 21.00, καλλιτεχνικό αφιέρωμα και λαϊκό γλέντι και έκθεση γραφιστικής δημιουργίας με θέμα τον κομματικό Τύπο από σπουδαστές της ΣΓΤΚΣ.

- Αύριο Σάββατο, στις 11.00, επίσκεψη στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ