Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Κινητοποίηση για το νερό

Νέα, μαζική κινητοποίηση στο δημαρχείο Τυρνάβου πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του δήμου, διαμαρτυρόμενοι για την τεράστια αύξηση στην τιμή του νερού που έχει επιβάλει η Δημοτική Αρχή. Ζήτησαν να μπει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά για μια ακόμα φορά, αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την παράταξη της πλειοψηφίας, (ΠΑΣΟΚ), με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι άλλες παρατάξεις.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, θα πραγματοποιηθεί νέα Λαϊκή Συνέλευση, τη Δευτέρα 29 Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Παλαιό Δημαρχείο Αμπελώνα, για να πάρει αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα για φτηνό και υγιεινό νερό.

Οι Λαϊκές Συνελεύσεις των κατοίκων, που γίνονται κατά διαστήματα, απαιτούν από τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόφαση για την τεράστια αύξηση στην τιμή του νερού και από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Τυρνάβου να σταματήσει να στέλνει ειδοποιητήρια διακοπής της σύνδεσης νερού στους δημότες που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι.

Προβάλλουν, δε, συγκεκριμένη πρόταση διεκδίκησης, ζητώντας όλοι οι δημότες του δήμου Τυρνάβου να πληρώνουν 0,25 λεπτά το κυβικό μέτρο για τα πρώτα 100 κυβικά μέτρα νερού που καταναλώνουν, 0,36 για κατανάλωση μέχρι 200 κυβικά, 0,42 μέχρι τα 300 κυβικά κ.ο.κ., χωρίς ειδικό τέλος (80%), χωρίς 23% ΦΠΑ επί του ειδικού τέλους και χωρίς ελάχιστη κατανάλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ