Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΔΕ ΣΩΖΕΤΑΙ: «Είναι εύκολο να κοροϊδεύει κανείς τον καπιταλισμό. Το σύστημα τέθηκε εκτός ελέγχου (...) ο κόσμος χρειάζεται τον υγιή καπιταλισμό. Στον προσδιορισμό του "υγιής" περιλαμβάνεται το σθένος, η ευημερία και η ανθεκτικότητα. Ο κρατικός σοσιαλισμός σίγουρα δεν μπορεί, γι' αυτό και η πρακτική εναλλακτική λύση είναι να μεταρρυθμίσουμε τον καπιταλισμό αντί να τον πετάξουμε στα σκουπίδια (...) ιδιωτικοποίηση των κερδών και κοινωνικοποίηση των ζημιών δεν είναι υγιής καπιταλισμός. Είναι μια καρικατούρα της ελεύθερης αγοράς (...) Οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες δεν πρέπει ποτέ να λησμονούν ότι ο καπιταλισμός εξαρτάται από τη συγκατάθεση του λαού. Η πρόκληση είναι να καταδείξουμε πως ο καπιταλισμός μπορεί να είναι υγιής» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ: Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων (ΕΓΥ) του υπουργείου Περιβάλλοντος θα μετεξελιχθεί σε Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων, προκειμένου να μπορεί το δημόσιο να ελέγχει τα επερχόμενα ιδιωτικά μονοπώλια της ύδρευσης και αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη μεταξύ των υπουργείων (...) καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τη ζωή και την καθημερινότητα του μισού πληθυσμού της χώρας (...) για να προχωρήσουν οι εν λόγω αποκρατικοποιήσεις (...) θα πρέπει να δοθεί παράταση στις συμβάσεις παραχώρησης των δύο εταιρειών (...) χάριν της εξεύρεσης επενδυτών. Η σύμβαση παραχώρησης της ΕΥΔΑΠ λήγει το 2019, ενώ της ΕΥΑΘ το 2031. Ετσι, διερευνάται ο καλύτερος τρόπος επιμήκυνσης των συμβάσεων» (από το ΒΗΜΑ).

ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΥΝΤΑΙ: «Αναγνωρίζοντας τον επώδυνο χαρακτήρα των μέτρων που πρέπει να αποφασιστούν - κυρίως με τις ανατροπές στα εργασιακά (...) η πίστωση χρόνου προς την Ελλάδα εξαντλείται (...) Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει λοιπόν (...) σκληρές αποφάσεις θα έπρεπε να ληφθούν χθες» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝ: «Οσοι έχουν απλωμένο τραχανά, ''τρέχουν'' επιχειρήσεις, απασχολούν εργαζόμενους και φροντίζουν παραγωγικές μονάδες καίγονται στην κυριολεξία και όσο περνά ο καιρός κατακυριεύονται από αισθήματα απώλειας και απόγνωσης (...) Δεν δικαιολογείται πια αυτό το παιγνίδι των εντυπώσεων. Κι είναι καιρός να τελειώσει» (στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ