Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ALAPIS»
«Στάση πληρωμών» και συνεχόμενες απολύσεις

Σήμερα, Γενική Συνέλευση των εργαζομένων

Σε περίπου 10 νέες απολύσεις εργαζομένων προχώρησε την Τρίτη ο όμιλος φαρμακευτικών εταιρειών ALAPIS, ενώ την περασμένη βδομάδα ανακοίνωσε ότι δε θα καταβάλλει στο εξής μισθοδοσία, υποχρεώσεις (ΙΚΑ, ΤΕΑΥΦΕ, εξοδολόγια), αποζημιώσεις των απολυμένων και ότι επεξεργάζεται νέο οργανόγραμμα. Ταυτόχρονα, στους ιατρικούς επισκέπτες από τον Ιούνη οφείλονται αποζημίωση μετακίνησης και έξοδα βενζίνης. Σήμερα, Παρασκευή, 2 Νοέμβρη στη 1 μ. μ. θα γίνει Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ομίλου.

Να θυμίσουμε πως εδώ και μήνες έχουν γίνει μαζικές απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων και η πλειοψηφία του σωματείου, η παράταξη «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση», αρχικά καταλόγιζε στην εργοδοσία πως δεν έχει «σχέδιο» και όσα συμβαίνουν είναι «πέρα από κάθε λογική». Στη συνέχεια, η ίδια παράταξη έκανε τον «διαμεσολαβητή» στις απολύσεις στηρίζοντας την τρομοκρατική λογική «φύγετε όσο υπάρχουν λεφτά για αποζημιώσεις». Ουσιαστικά αποδέχτηκε να τις «βαφτίσει» «εθελούσιες αποχωρήσεις», ενώ οι εργαζόμενοι έφυγαν κάτω από πίεση και φόβο.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» ALAPIS καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση, να πουν τη γνώμη τους και να αποφασίσουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Εξαρχής είχε επισημάνει πως οι μαζικές απολύσεις δε θα ήταν οι τελευταίες και, πράγματι, τόσο τον Αύγουστο, όσο και το Σεπτέμβρη έγιναν απολύσεις με εκμετάλλευση του νόμου για περικοπές προσωπικού έως 5% κάθε μήνα. Επίσης, επισημαίνει πως «τα διάφορα οργανογράμματα που κατά καιρούς εξαπολύονται εναντίον μας επιδιώκουν να περάσει η άποψη πως ένας αριθμός εργαζομένων "περισσεύει"». Δηλώνει δε ότι θα αντιπαλέψει μαζί με τους εργαζόμενους κάθε οργανόγραμμα που μειώνει θέσεις εργασίας και μισθούς και προβλέπει αλλαγή στα ωράρια (εκ περιτροπής εργασία κ.λπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ