Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υπονομεύεις τα λαϊκά συμφέροντα

Η κρίσιμη μάχη της 48ωρης απεργίας και η κλιμάκωση των αγώνων που απαιτείται, για να αποκρούσουν οι εργάτες την άγρια αντεργατική θύελλα, θέτουν επιτακτικά το ζήτημα της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στο εργατικό κίνημα. Απαιτούν το ξεσκέπασμα και την απομόνωση όλων των «παλιών» και «νέων» συνδικαλιστικών δυνάμεων που ζεσταίνουν την πλάτη της μεγαλοεργοδοσίας και στηρίζουν την «ανταγωνιστικότητα», καλώντας τους εργάτες σε «αλλαγές» στη ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα, εννοώντας όμως, μόνο και μόνο αλλαγή σκυτάλης στην ίδια καταστροφική για τους εργάτες κατεύθυνση της «κοινωνικής ειρήνης». Γι' αυτό και, πίσω από τα αιτήματά τους, δεν έχουν τίποτ' άλλο, από την υπεράσπιση των μονοπωλιακών συμφερόντων.

* * *

Χαρακτηριστική είναι, για παράδειγμα, η πρόταση με την οποία εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρώην ΔΕΚΟ.

Στην ΕΥΔΑΠ, για παράδειγμα, η παράταξη που στηρίζει Συμμετοχικό Ενωτικό Κίνημα Εργαζομένων καλεί εργαζόμενους και κατοίκους της Αττικής σε συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθούν «για την κατάργηση της ελάχιστης συμμετοχής (51%) του Δημοσίου στις δημόσιες επιχειρήσεις ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΕΛΤΑ κλπ». Δηλαδή, καλεί το λαό να αγωνιστεί για να διαφυλαχτεί μια ΕΥΔΑΠ που λειτουργεί ήδη με όρους επικίνδυνους για τα λαϊκά συμφέροντα.

Σ' αυτό το πλαίσιο, κινείται γενικά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρώην ΔΕΚΟ. Εμφανίζεται - δήθεν - ενάντιος στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά μιλά για «επιχειρηματικές συμπράξεις και αναπτυξιακές κοινοπραξίες» με το κράτος. Γιατί, η πρότασή του σε απλά Ελληνικά σημαίνει συνεργασία του κράτους των καπιταλιστών με τους καπιταλιστές, θέση την οποία προβάλλουν εδώ και 20 χρόνια οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε σήμερα: Στις ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων και την απελευθέρωση στρατηγικών τομέων της οικονομίας, προκειμένου το εξασφαλιστούν για το κεφάλαιο νέοι τομείς κερδοφόρας δράσης.

* * *

Ετσι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα έχουν αναλάβει να στηρίξουν με ... «αριστερή» φρασεολογία την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών, μεταξύ αυτών και του νερού, που αποτελεί όρο επιβίωσης για το σύνολο του πληθυσμού.

Να τι εννοούν όταν μιλάνε για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, χωρίς φυσικά να θίγουν την εξουσία των μονοπωλίων. Για άλλη μια φορά, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πλασάρουν εαυτούς ως καλύτερους διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ισχυριζόμενοι με περίσσευμα υποκρισίας ότι αυτό μπορεί να είναι σε όφελος των εργαζομένων.


Χ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ