Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.- Η διερευνητική αποστολή της Ενωσης των Χωρών της Νοτίου Αμερικής-UNASUR κατήγγειλε ότι ο Πρόεδρος Φεντερίκο Φράνκο που ανέλαβε με το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Φερνάντο Λούγκο, αρνήθηκε να δεχθεί την αποστολή. Στόχος της αποστολής η διερεύνηση των συνθηκών στην Παραγουάη και ειδικότερα των συνθηκών για τις εκλογές του Απριλίου του 2013, χρονικό όριο για τις δύο περιφερειακές ενώσεις (UNASUR, Mercosur) για την επιστροφή στους κόλπους τους, της Παραγουάης.

ΣΚΟΠΙΑ.- Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της ΠΓΔΜ αναθεώρησε προς το χειρότερο τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας λέγοντας ότι θα είναι μηδενική...

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.- Πάνω από 400 άτομα ως ύποπτους υποστηρικτές των εξτρεμιστών ισλαμιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» που δρα στη Σομαλία συνέλαβε χτες ο σομαλικός στρατός με τη βοήθεια στρατευμάτων της Αφρικανικής Ενωσης στο λιμάνι Κισμάγιο, το οποίο ανακατέλαβαν από τους ισλαμιστές πριν περίπου ένα μήνα. Αφορμή στάθηκε το κύμα βομβιστικών επιθέσεων που εξαπολύεται εδώ και βδομάδες από ένοπλους ισλαμιστές.

ΠΡΑΓΑ.- Διαμαρτυρία κατά των τροποποιήσεων νόμου σε ό,τι αφορά τα ορυχεία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι σ' αυτό τον κλάδο στην Τσεχία υπογραμμίζοντας πως εκατοντάδες εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους με τη σταδιακή μείωση των ορυχείων της χώρας. Μια τέτοια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη έξω από την έδρα της κυβέρνησης στην Πράγα, ενώ αναμένονται και νέες κινητοποιήσεις. Με τη συγκεκριμένη τροποποίηση προβλέπεται να χάσουν τη δουλειά τους τουλάχιστον 800 εργαζόμενοι, ενώ τα τελευταία χρόνια πάνω από 13.000 άνθρωποι απολύθηκαν από τα ορυχεία της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ