Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012
Από την πορεία του Σαββάτου στον Πειραιά
Από την πορεία του Σαββάτου στον Πειραιά
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
«Οργωσαν» γειτονιές και πλατείες

Πολύμορφες παρεμβάσεις σε 55 σημεία ολόκληρης της Αττικής είχαν προγραμματίσει το περασμένο Σάββατο οι Λαϊκές Επιτροπές του Λεκανοπεδίου, καλώντας το λαό να αξιοποιήσει τη 48ωρη απεργία ως αφετηρία για γενικευμένη αντεπίθεση στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες περιοχές όπως στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Με μαζικές εξορμήσεις που εξελίχθηκαν σε μαχητικές πορείες, αλλά και πικετοφορίες, συγκεντρώσεις, οι Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής «όργωσαν» μικρούς και μεγάλους δρόμους, πλατείες και στέκια μοιράζοντας χέρι - χέρι το απεργιακό κάλεσμα σε εργάτες, μικρομάγαζα, καφετέριες, νέους και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

Στο κέντρο της Αθήνας, οι διαδηλωτές - στην πλειοψηφία τους νεαροί - «χτένισαν» όλη την Αγορά. Κάλεσμα αγώνα «ήχησε» σε εργατογειτονιές όπως το Περιστέρι, την Ελευσίνα. Αλλού με πανό, αλλού με πικέτες, αλλού με σημαίες, του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΕΒΕ, παντού όμως με πίστη στη δύναμη της λαϊκής οργάνωσης και της σκληρής πάλης. Στον Πειραιά, έγινε δυναμική πορεία με προμετωπίδα το πανό της Λαϊκής Επιτροπής Πειραιά που ανέγραφε: «Κάνε την οργή σου οργάνωση, αγώνα, αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ