Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μαθήματα «επιχειρηματικότητας» από την «αγορά»

Κοντά στα μέτρα που προωθούνται στην εκπαίδευση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου και που προσαρμόζουν και το περιεχόμενό της στις ανάγκες του, οι ίδιες οι επιχειρήσεις αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες παρέμβασης, για να σμιλέψουν στα μέτρα τους τους αυριανούς δούλους τους.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων» (στα μέλη του οποίου φιγουράρει πρώτος και καλύτερος ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών και διοικείται από ΔΣ το οποίο απαρτίζουν εκπρόσωποι επιχειρήσεων) με το υπουργείο Παιδείας για εφαρμογή προγραμμάτων επιχειρηματικότητας και βασικών αρχών οικονομίας σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για τη συνεργασία και το περιεχόμενό της ενημερώνει τα σχολεία το υπουργείο Παιδείας με σχετική του εγκύκλιο που έχει φτάσει σε σχολεία. Το υπουργείο προτείνει η συνεργασία να πάρει τη μορφή συμπληρωματικής δραστηριότητας στα προγράμματα «Αγωγής Σταδιοδρομίας», στα μαθήματα «Οικιακή Οικονομία», «Αρχές Οικονομίας», «Τεχνολογία», καθώς και στο πλαίσιο της «Ερευνητικής Εργασίας (Project)» και για τα ΕΠΑΛ στα αντίστοιχα μαθήματα. Και, βέβαια, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, στόχος δεν είναι να δημιουργηθούν επιχειρηματίες, αφού το «μότο» του διεθνούς οργανισμού του οποίου αποτελεί παρακλάδι το ΣΕΝ είναι «δεξιότητες για απασχολησιμότητα - επιχειρηματικότητα - οικονομικός εγγραμματισμός».

Ανάλογα προγράμματα επιχειρηματικότητας εφαρμόζονται εδώ και χρόνια και σήμερα, που τα παιδιά πηγαίνουν στα σχολεία νηστικά, αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για τα λαϊκά στρώματα να (δια)μορφώνουν τα παιδιά εκείνοι που δημιούργησαν την κρίση την οποία πληρώνει ο λαός, οι δήμιοι των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ