Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
30ός ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»
Στις λογικές της άκρατης εμπορευματοποίησης

Κινούμενος πλέον για τα καλά στις λογικές της εμπορευματοποίησης, η οποία φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ όσον αφορά τα θέματα χορηγών, πολυεθνικών, μάρκετινγκ και διαφήμισης διεξάγεται αύριο ο 30ός Κλασικός Μαραθώνιος. Η διοργάνωση η οποία από διεξαγωγής της είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή της Ειρήνης, βουλευτή της ΕΔΑ και δολοφονημένου από το παρακράτος, γιατρού Γρηγόρη Λαμπράκη τα τελευταία χρόνια έχει μεταβληθεί σε ένα προϊόν προς πώληση. Με εφαλτήριο ότι ο αγώνας διεξάγεται στη λεγόμενη «κλασική διαδρομή» (Τύμβος Μαραθώνα - Παναθηναϊκό Στάδιο) έχει στηθεί ένα εμπορικό πανηγύρι το οποίο αποφέρει τεράστια κέρδη στους επιχειρηματίες. Από το όλο σκηνικό δε λείπουν βέβαια και οι εκδηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου, απαραίτητες ώστε να προσδοθεί ένα ...ανθρώπινο προφίλ προκειμένου να κρυφτούν καλύτερα οι πραγματικοί στόχοι των επιχειρηματιών.

Οσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, εκτός του Μαραθώνιου δρόμου θα διεξαχθούν παράλληλα οι αγώνες στο Δυναμικό Βάδισμα και στον ανοιχτό λαϊκό δρόμο των 5 χλμ και 10 χλμ. Εκκίνηση για Μαραθώνιο (42.195 μέτρα) και Δυναμικό Βάδισμα δίνεται στις 09.00 π.μ. στο Μαραθώνα και ακολουθείται η κλασική διαδρομή.

Εκκίνηση στον ανοιχτό Λαϊκό Αγώνα Δρόμου των 5 χιλιομέτρων δίνεται 08.30 π.μ., μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ ο Αγώνας Δρόμου των 10 χιλιομέτρων ξεκινάει 09.15 π.μ. επίσης μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και τερματίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ