Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ανακοινώνει απεργίες που δεν έχουν αποφασιστεί

Καταγγελία της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ

Την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ τονίζοντας ότι αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι πέρα από το γεγονός ότι καλλιεργεί αυταπάτες για μια άλλη δίκαιη διαπραγμάτευση στα πλαίσια της ΕΕ, που δήθεν θα ικανοποιεί ταυτόχρονα και εργαζόμενους και κεφάλαιο λειτουργεί και τυχοδιωκτικά παρακάμπτοντας συστηματικά το ΔΣ του ΕΚΗ, εμφανίζοντας «αποφάσεις» και «συντονισμούς» που ουδέποτε αποφασίστηκαν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «χθεσινή (8/11/12) 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» που δήθεν κήρυξε το ΕΚΗ, καθώς και η συμμετοχή του σε ένα «συντονιστικό φορέων» με το ΣΥΡΙΖΑ και τους αναρχικούς. «Αραγε, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΕΚΗ ζήλεψε τη δόξα των τηλεοπτικών σόου και των απροετοίμαστων απεργιών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ή δίνει εξετάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για το βουλευτιλίκι;»...

Κλείνοντας την ανακοίνωση η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους τίμιους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στην νέα κυβερνητική - εργοδοτική πλειοψηφία που διαμορφώνεται από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΗ. Καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να δώσουν τη μάχη τώρα μέσα στους χώρους δουλειάς να κηρύξουν οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία στο κεφάλαιο και τα τσιράκια του.

Σχετική ανακοίνωση καταγγελίας εξέδωσε και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων τονίζοντας ότι «κανένα νόημα δεν έχει η προκήρυξη μιας απεργίας χωρίς ενημέρωση σε συνδικαλιστές, κατ' επέκταση και σε εργαζόμενους. Κανένα νόημα δεν έχει η προκήρυξη απεργίας χωρίς πρόγραμμα για συγκέντρωση και παραπέρα οργάνωση της δράσης των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ