Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μάχες χαρακωμάτων στο ΠΑΣΟΚ

Πόλεμος «χαρακωμάτων» βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ, στο φόντο των γενικότερων αναδιατάξεων στο αστικό πολιτικό σύστημα και κάτω από τις δυσκολίες του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου να διαχειριστεί την κρίση. Συνεργάτες του Ε. Βενιζέλου υποστήριζαν χτες ότι οι διαγραφές των έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν ψηφίσαν τα μέτρα «συνιστούν μια νέα αφετηρία», ότι «οι έξι δεν συνιστούν ενιαία ομάδα» και πως «η ύπαρξη δύο γραμμών στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την πορεία της χώρας δεν μπορούσε να συνεχιστεί».

Με αφορμή την επιστολή του Α. Λοβέρδου, που θέτει ανοιχτά θέμα ηγεσίας και ζητά να συγκληθεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά το Γιούρογκρουπ, η «Ιπποκράτους» με άτυπη ενημέρωσή της αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πρόταση «απηχεί τα αισθήματα της συντριπτικότατης πλειοψηφίας των βουλευτών».

Οι ίδιοι κύκλοι σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του Μ. Ανδρουλάκη, ο οποίος ζήτησε τη στρατηγική σύμπλευση όλων των «δυνάμεων της κεντροαριστεράς», χαρακτηρίζουν «στρατηγική φενάκη την επιδίωξη σύγκλισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ», αλλά σπεύδουν να σημειώσουν ότι «θεωρούν αναγκαστικό να ανοίξει πλέον με πιο συγκεκριμένο και ευθύ τρόπο η συζήτηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ