Πέμπτη 18 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
«Είμαστε ακόμα ζωντανοί»

 

«Είμαστε ακόμα ζωντανοί» προσπαθούν πλέον να (προς το παρόν) ψελλίσουν στην ΑΕΚ, προσπερνώντας κάθε σκέψη για τίτλο. Δεν παραγνωρίζουν την «γκρίζα» πραγματικότητα και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο... μάζεμα των συντριμμιών. Ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς πρώτος απ' όλους αποδέχτηκε την αλήθεια και την κοινοποίησε εμμέσως πλην σαφώς: «Είναι πολύ σημαντική η διαφορά των 10 βαθμών από την κορυφή και φυσικά δύσκολο να την καλύψουμε. Οι στόχοι μας σίγουρα πλέον αλλάζουν». Τι σημαίνει αυτό; Αξιοπρεπή πορεία ή όπως είπε ο Sέρβος τεχνικός «είναι υποχρέωσή μας σε κάθε αγώνα να παίζουμε, να κερδίζουμε και στο τέλος θα δούμε». Κυρίως όμως το ενδιαφέρον στρέφεται στο «χτίσιμο» αξιόπιστου συνόλου. Η απομάκρυνση από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος βοηθάει αφού «στους αγώνες δε θα υπάρχει πίεση. Μπορούμε λοιπόν να 'μαστε καλύτεροι».

Με την υφιστάμενη πραγματικότητα και ψυχολογία τα παραπάνω δεν είναι καθόλου εύκολα: «Ποτέ στην καριέρα μου δεν αντιμετώπισα τέτοιες καταστάσεις. Από την αρχή της σεζόν παίζουμε εκτός έδρας, τώρα χωρίς οπαδούς, υπεισέρχονται εξωτερικοί παράγοντες, ίσως νέες τιμωρίες. Υπό τέτοιες συνθήκες δεν ξέρω π;vς μπορεί να συνεχιστεί η δουλιά μας». Στην ΑΕΚ λοιπόν ελπίζουν ότι «με τη δύναμη τ;hς θέλησης των παιχτών θα ξεπεράσουμε ό,τι υπάρχει». Ο Τουμπάκοβιτς δε θέλησε να σχολιάσει «τέτοια διαιτησία», αλλά μίλησε για τα υπόλοιπα δρώμενα στο ντέρμπι: «Οσα έγιναν τα είδα στην τηλεόραση. Είναι χωρίς επίπεδο». Ακόμα δικαιολόγησε τα νεύρα των παιχτών του και την απόφαση κάποιων να μη συμμετάσχουν στην Eθνική: «Η συμπεριφορά και οι αποφάσεις τους ήταν συναισθηματικές. Η κατάσταση στ' αποδυτήρια είναι δύσκολη. Μην ξεχνάτε πως πρόκειται για νέα παιδιά. Μας δυσκολεύουν ως αθλητές και ως ανθρώπους. Οι παίχτες είναι έξυπνοι και ξέρουν τι συμβαίνει».

Μάλιστα μετέφερε τη θέση των ποδοσφαιριστών ότι το ντέρμπι ήταν η κορύφωση μιας πενταετούς κατάστασης: «Δυστυχώς δεν υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι να κάνουν καλό. Η απόφαση (σ.σ. όχι Eθνική) και η επιθυμία (σ.σ. να φύγουν στο εξωτερικό) των παιχτών ίσως βοηθήσει να γίνει το πρωτάθλημα πιο αντικειμενικό. Ν' αλλάξουν ορισμένα πράγματα και να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια ένδειξη για κάποιους ότι πρέπει να προσέξουν». Παλιότερα ο Τουμπάκοβιτς είχε συστήσει να μη βιάζεται κανείς ν' αναδείξει πρωταθλητή. Τώρα; «Υπάρχει χρόνος. Ομως κάποιες ομάδες είναι προνομιούχες και με ισάξιο ή καλύτερο αντίπαλο βρίσκουν λύσεις από εξωτερικούς παράγοντες. Αν συνεχιστεί αυτό δεν ξέρω αν το πρωτάθλημα θα τελειώσει»...


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ