Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»
Δεν εκπέμπει το ALTER πριν ολοκληρωθεί το άρθρο 99

Την θέση ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER δεν πρόκειται να εκπέμψει αλλά και ότι στους εργαζόμενους δεν πρόκειται να καταβληθούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99, μετέφερε χτες κατά τη διάρκεια συνάντησης, στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρος της Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελεύθερης Τηλεόρασης» Ευστάθιος Γκότσης. Ταυτόχρονα, ο Ε. Γκότσης δήλωσε άγνοια για τις κινήσεις και τις επαφές με εργαζόμενους που έκανε ο Γ. Κουρής, αποκάλυψε ότι υπάρχουν δύο νέοι επενδυτές για το κανάλι, ένας εκ των οποίων είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ότι υπάρχει προφορική συμφωνία με τις τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς - Αγροτική και Γιούρομπανκ) που είναι και οι βασικοί πιστωτές για ρύθμιση χρεών, και υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99.

Είναι προφανές ότι η επιχείρηση Κουρή να αποσπάσει υπογραφές από περίπου 250 εργαζόμενους, ότι δέχονται να ξαναγυρίσουν στη δουλειά, είχε στόχο να διευκολύνει την συμφωνία με τις τράπεζες.

Η διασπαστική κίνηση, ξεσήκωσε όπως ήταν αναμενόμενο, τις έντονες αντιδράσεις όλων των υπολοίπων εργαζόμενων και ιδιαίτερα ενάντια σε αυτούς που ήρθαν σε επαφή με τον Κουρή και ανέλαβαν να συγκεντρώσουν τις υπογραφές. Με ανοιχτή επιστολή τους, τρεις εργαζόμενοι τεχνικοί του καναλιού, οι Ν. Σπυρέας, Α. Κυρίκου και Θ. Χορτάτος, οι οποίοι όμως είναι ταυτόχρονα ο πρόεδρος, η ταμίας και ο εργασιακός εκπρόσωπος της ΕΤΙΤΑ, επιβεβαιώνουν ότι αυτοί «ως απλοί εργαζόμενοι (!) του ALTER», έκαναν τις επαφές με τον Γ. Κουρή, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Αναφέρουν, επίσης, ότι οι 249 εργαζόμενοι ήταν η «ονομαστική πρόταση του ιδιοκτήτη του σταθμού», ο οποίος διαθέτει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ - που προέκυψε μετά από διαπραγματεύσεις - με τον όρο να ανακληθεί η επίσχεση εργασίας και η υπογραφή στη λίστα της αίτησης πτώχευσης του σταθμού που είχε συγκεντρωθεί. Το ποσό - που «δεν έφθανε για εξόφληση», αποφάσισαν να «το διαθέσουμε με κριτήρια κοινωνικά, ύψος οφειλομένων αλλά και παρουσία στην περιφρούρηση των μηχανημάτων και των κτιριακών εγκαταστάσεων του σταθμού εδώ και ένα χρόνο». Αναφέρουν επίσης ότι έπραξαν «με γνώμονα την πιθανότητα επαναλειτουργίας του σταθμού και την αποκατάσταση της εργασιακής κατάστασης μεγάλου αριθμού μελών του Σωματείου μας». Τέλος, αναφέρουν ότι θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ «λόγω του κινδύνου που μπορεί να επιφέρει μια συσχέτιση της απόφασης που πήραμε ως απλοί εργαζόμενοι του ALTER (οι οποίοι υλοποιήσαμε την απόφαση των 250 εργαζομένων) με τις αποφάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου».

Από την πλευρά του, το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, με χτεσινή ανακοίνωσή του παίρνει σαφείς αποστάσεις από τις κινήσεις των δύο μελών του, επισημαίνοντας ότι το Σωματείο πρέπει μαζί με τα συνεργαζόμενα σωματεία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ να «μπούμε μπροστά ώστε όλοι οι εργαζόμενοι του ALTER, ανεξάρτητα με την ειδικότητα και τη στάση τους απέναντι στο πρόβλημα να λάβουν τα δεδουλευμένα τους». Συγχρόνως, τονίζει ότι εφόσον το κανάλι επαναλειτουργήσει κάθε εργαζόμενος που το επιθυμεί να έχει δικαίωμα μόνιμης και σταθερής εργασίας με Συλλογικές Συμβάσεις που προβλέπονται από τα Σωματεία και χωρίς καμία διάκριση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ