Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φορολογούν το εφάπαξ από το πρώτο ευρώ

Στην τελική ευθεία το σχετικό νομοσχέδιο

Στην τελική ευθεία για την κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου η συγκυβέρνηση ολοκληρώνει τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή ενδεχομένως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η διάλυση και κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και των «ελαφρύνσεων», το αποφασιστικό ξεζούμισμα αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίων αγροτών, η φορολόγηση ακόμη και επιδομάτων όπως το ΕΚΑΣ κ.ά., τα νέα ασήκωτα χαράτσια πάνω στη μικρή λαϊκή κατοικία και περιουσία, συμπληρώνονται και με τα παρακάτω, νέας κοπής, μέτρα:

- Αυτοτελής φορολόγηση από το πρώτο ευρώ πάνω στο εφάπαξ που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και το οποίο ήδη διέλυσαν με την αμέσως προηγούμενη νομοθετική παρέμβαση. Στα ποσά εφάπαξ (αφορολόγητα μέχρι σήμερα) μπαίνει φόρος που ξεκινά με συντελεστή 10% (μέχρι 12.000 ευρώ), με κλιμάκωση στο 30% (12.000 - 60.000 ευρώ) και 45% στα μεγαλύτερα ποσά.

- Κατεβάζουν το αφορολόγητο όριο στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης εργαζομένων στα 50.000 ευρώ (από 60.000 ευρώ). Με το συγκεκριμένο έρχονται να αποδείξουν την αποφασιστικότητα του κεφαλαίου, σε κλιμάκωση της διάλυσης τους ύψους της αποζημίωσης που ψήφισαν τις προάλλες.

- Τα χαράτσια στη μικρή περιουσία κλιμακώνονται με τη διόγκωση των φόρων στα μικρο-εισοδήματα από νοίκια, τα οποία, μέχρι σήμερα φορολογούνταν με βάση την κλίμακα και το ισχύον αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Στα εξεταζόμενα σενάρια είναι η φορολόγησή τους με την ίδια κλίμακα που θα ισχύσει για το εφάπαξ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ