Κυριακή 18 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ «Αλμα» της τάξεως των 78.000 σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη βδομάδα και διαμορφώθηκαν στις 439.000, τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών. Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Απασχόλησης διευκρίνισε ότι οι αιτήσεις σημείωσαν μεγάλη άνοδο στις ανατολικές περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τον τυφώνα. Εν τω μεταξύ, ο μέσος όρος του τελευταίου μήνα αυξήθηκε κατά 11.750 νέες αιτήσεις στις 383.750.

PANASONIC - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ «Ψαλίδι» σε 10.000 θέσεις εργασίας σκοπεύει να βάλει η Panasonic Corp έως τα τέλη Μαρτίου, σε μια προσπάθεια περικοπής του λειτουργικού κόστους. Οπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Χιντεάκι Καουάι, το 20% των 88 επιχειρησιακών μονάδων του ομίλου καταγράφει ζημίες. Το περασμένο έτος, ο τεχνολογικός κολοσσός είχε προχωρήσει σε 36.000 απολύσεις, μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκαν μέσω της πώλησης τμημάτων της δραστηριότητάς του.

ΗΠΑ - ΕΜΠΟΡΙΟ Τη μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Ιούνη εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Οκτώβρη, εν μέρει εξαιτίας του τυφώνα Σάντι που έπληξε τις ανατολικές ακτές της χώρας. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις μειώθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 0,3%. Πτώση καταγράφηκε σχεδόν σε όλους του κλάδους, με αιχμή αυτόν των αυτοκινήτων όπου οι πωλήσεις βυθίστηκαν κατά 1,5%. Στη διάρκεια του τελευταίου 12μηνου, οι λιανικές πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 3,8%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ