Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τρομοκρατικές συλλήψεις εργαζομένων

Συγκέντρωση σήμερα στις 8.30 π.μ. στα δικαστήρια, όπου θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες

Να δαμάσει την οργή των εργαζομένων μέσω της τρομοκρατίας προσπαθεί η κυβέρνηση που χτες προχώρησε στη σύλληψη τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη, μετά την προχτεσινή μαχητική διαδήλωση έξω από το περίπτερο οκτώ της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιούνται η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων, παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Ο ένας είναι εργαζόμενος στο Δήμο Ευόσμου - Κορδελιού, ο άλλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης και ο τρίτος είναι δάσκαλος και συνδικαλιστής. Οι τρεις συλληφθέντες μεταφέρθηκαν το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έξω από την οποία συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας την επιχείρηση τρομοκράτησης.

Στους εργαζόμενους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη βία, διαταραχή κοινής ειρήνης, απρόκλητη έργω εξύβριση. Οι εργαζόμενοι θα παρέμεναν στην Αστυνομική Διεύθυνση και σήμερα το πρωί θα περάσουν από αυτόφωρη διαδικασία. Στις 8.30 π. μ. οι εργαζόμενοι στους δήμους προχωρούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Καταγγελία της ΔΑΣ

Τις τρομοκρατικές συλλήψεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των τριών συναδέλφων και την απόσυρση των κατηγοριών.

Με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους τόσο στους δήμους όσο και στους άλλους κλάδους. Τρομάζει από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους και προσπαθεί να σταματήσει το κίνημα που πάει να αναπτυχθεί για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής των νέων αντεργατικών μέτρων που πήρε. Οι απολύσεις στους δήμους και στο δημόσιο είναι η πρώτη διάταξη που θέλει να εφαρμόσει από τον πολυνόμο της.

Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν.

Ολοι στον αγώνα για να μπλοκάρουμε την εφαρμογή των μέτρων.

Ολοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής».

Την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων τους, ζητά και ο Σύλλογος Εργαζομένων των ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται, δεν αναχαιτίζονται, δεν σταματούν. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι' αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ