Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
Επαναλειτουργεί από χτες...

...αλλά μόλις 10 παιδιά κατάφεραν να πάνε!

Με αγωνιστικές κορόνες και πανηγυρισμούς διάφοροι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -π.χ. δημοτική αρχή Αμαρουσίου- έσπευσαν να δώσουν τα εύσημα στον εαυτό τους για το χτεσινό άνοιγμα του Σικιαριδείου Ιδρύματος. Οντως είναι θετικό βήμα ότι το Ιδρυμα θα λειτουργήσει μετά από 2 μήνες αναστολής, κάτω από τις αλλεπάλληλες πιέσεις γονιών, εργαζομένων, των λαϊκών Επιτροπών των όμορων δήμων και του ταξικού αναπηρικού κινήματος.

Ομως, το θέμα που τέθηκε με το άκουσμα της είδησης, είναι με ποιους όρους και ποιες προϋποθέσεις; Γιατί δεν αρκεί να σπάσεις το λουκέτο μιας μονάδας που είναι κλειστή, όσο κι αν αυτό φαίνεται ανακουφιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, χτες πρώτη μέρα λειτουργίας και από τα 200 παιδιά με νοητική στέρηση μόλις πέντε κατάφεραν να πάνε στο Ιδρυμα το πρωί, ενώ μέχρι το μεσημέρι κατάφεραν να φτάσουν άλλα 5, καθώς δεν έχει διασφαλιστεί ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά όλες τις δομές ειδικής αγωγής: Η μεταφορά τους από και προς τα σχολεία. Ετσι η πλειοψηφία των μαθητών με ειδικές ανάγκες -όχι μόνο στο Σικιαρίδειο, αλλά και στις υπόλοιπες μονάδες- θα παραμείνουν κλεισμένοι σπίτια τους.

Παράλληλα εκκρεμούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εργαστούν οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος ή αν θα επιβληθούν τροφεία στους γονείς προκειμένου να καλυφθεί το τεράστιο κενό που αφήνει η έλλειψη τακτικής κρατικής χρηματοδότησης. Ηδη έχει ανακοινωθεί ότι η χρηματοδότηση του Σικιαρίδειου θα γίνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους κοινοτικούς πόρους, δηλαδή όχι μόνο δε λύνεται το πρόβλημα αλλά η λύση έχει πολύ κοντινή ημερομηνία λήξης. Για όλα τα παραπάνω, εργαζόμενοι και γονείς, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων πραγματοποιούν την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ., σύσκεψη στο Πολιτιστικό Στέκι Αμαρουσίου (οδός Δημητρίου Ράλλη 12, Μαρούσι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ