Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ»
Κραυγαλέος αποκλεισμός του ΚΚΕ

Τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό του ΚΚΕ έχουν επιβάλει οι μεγαλοεπιχειρηματίες - μεγαλοκαναλάρχες. Αυτό προκύπτει από την έκθεση της πολιτικής πολυφωνίας που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και αφορά τις πολιτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων. Για να αποδειχτεί έτσι, για άλλη μια φορά, η ταξικότητα του Τύπου και των ΜΜΕ, που σε περιόδους όξυνσης της ταξικής πάλης σε συνδυασμό με την προσπάθεια για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος δεν τηρούν ούτε καν τα προσχήματα, επιβάλλοντας πέπλο σιωπής στις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ τόσο με ανακοινώσεις, όσο και με παρεμβάσεις, με ενδεικτική αυτή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην ΕΡΤ, έχει ήδη καταγγείλει τον αποκλεισμό του Κόμματος, από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η έλλειψη της ισότιμης προβολής καταπατά και πλήττει το στοιχειώδες δικαίωμα του λαού να ενημερώνεται ολόπλευρα για τις θέσεις και τις δράσεις όλων των κομμάτων. Η απουσία του ΚΚΕ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν αποτελεί μόνο τον αποκλεισμό μιας ακόμα φωνής, αλλά αποκλεισμό της άλλης άποψης που διατυπώνει το ΚΚΕ, της μόνης πραγματικά φιλολαϊκής εξόδου.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ΕΣΡ, τα οποία αφορούν τις πολιτικές συζητήσεις που έγιναν σε ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και το χρόνο που δόθηκε στα κόμματα στα δελτία ειδήσεων. Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο από την 1η Ιούλη ως τις 31 Οκτώβρη και προέρχονται συνολικά από 1.720 τηλεοπτικές εκπομπές. Ομως, τα στοιχεία για ALPHA, MEGA και ΝΕΤ είναι ελλιπή και αφορούν μικρότερα χρονικά διαστήματα, μιας και τα κανάλια δεν απέστειλαν τα σχετικά στοιχεία στο ΕΣΡ. Ετσι, για τον ALPHA αφορούν την περίοδο από 1/7 έως 30/9, τη ΝΕΤ μόνο για τον Οκτώβρη και του MEGA από 15-31/10/2012.

Ακόμα και σε αυτά, αποκαλύπτεται ότι τα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών και εφοπλιστών δεν μπορούν ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν, αποσιωπώντας απροκάλυπτα τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ. Ακόμη και όταν «φιλοξενούν» ειδήσεις για το ΚΚΕ είναι για να διαστρεβλώσουν τις θέσεις και τις απόψεις του.

Ενδεικτικό είναι ότι στα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ ο χρόνος που έχει αφιερωθεί στο ΚΚΕ είναι μόλις 2,9%, στο MEGA 3,1%, στον «TV Μακεδονία» 3,8%, τη στιγμή μάλιστα τα αντίστοιχα ποσοστά για παράδειγμα στο MEGA της ΝΔ είναι 43,9%, του ΠΑΣΟΚ 13,8%, της ΔΗΜΑΡ 9,2%. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα κανάλια, όπου τα υπόλοιπα κόμματα κυριαρχούν και μονοπωλούν το ενδιαφέρον των μεγαλοκαναλαρχών.

Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα στοιχεία συμμετοχής σε ενημερωτικές εκπομπές (ακολουθεί πίνακας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ