Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
«Αγώνας ταχύτητας» υπέρ του κεφαλαίου

Το «επιχειρηματικό περιβάλλον» απασχόλησε για περίπου 2 ώρες τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη, στη συνάντηση που είχε χτες με τον επικεφαλής της «ομάδας δράσης» της ΕΕ για την Ελλάδα, Χ. Ράιχενμπαχ. Εξαγωγές, ζητήματα ρευστότητας και χρηματοδότησης, μεταφορά τεχνογνωσίας για τη λειτουργία διαφόρων τομέων της οικονομικής δραστηριότητας, ήταν το γενικό πλαίσιο της συζήτησης των δύο πλευρών που εργάζονται ακούραστα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Μετά τη συνάντηση, το στέλεχος της ΕΕ εξέφρασε ικανοποίηση για την πορεία απορρόφησης του ΕΣΠΑ και εκτίμησε ότι βελτιώνεται το επιχειρηματικό περιβάλλον, ιδίως στον εξαγωγικό τομέα. Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε «κούρσα ταχύτητας» λήψης μέτρων για τη δημιουργία «φιλικού» προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος. Σύντομα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την περαιτέρω διευκόλυνση αδειοδότησης των επιχειρήσεων, με πρόβλεψη και για κεντρικό αδειοδοτικό φορέα, ενώ προωθούνται μέτρα και για τις ηλεκτρονικές προμήθειες. Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο και το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον «επενδυτικό νόμο».

Επίσης, στις 3 του Δεκέμβρη αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ΟΟΣΑ για τη χρήση της «εργαλειοθήκης» του, ώστε να μεταφερθεί τεχνογνωσία στους τομείς των δομικών υλικών, τουρισμού, λιανικού εμπορίου, τροφίμων. Την επόμενη βδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις στο Λονδίνο, από την Παγκόσμια Τράπεζα, για τη συνεργασία στην εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη βελτίωση της «ανταγωνιστικότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ