Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ – ΗΠΑ
Συνομιλίες υπουργών Εξωτερικών

Με ένα ευρύ θεματολόγιο πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Καμπότζης Πνομ Πενχ και στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών Ρωσία και ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να αναζητήσουν συμβιβασμούς για το πρόβλημα της αντιπυραυλικής άμυνας (ΑΑ), σύμφωνα με δηλώσεις του Σ. Λαβρόφ.

Την ίδια ώρα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών στις συνομιλίες τους στην Καμπότζη δεν μπόρεσαν να βρουν κοινό έδαφος στο ζήτημα της Συρίας. «Προς το παρόν δεν υπάρχει κοινή γραμμή», είπε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε πως στις συνομιλίες αυτές αν κι οι ΗΠΑ δηλώνουν πως υποστηρίζουν τις αποφάσεις της Γενεύης, την ίδια ώρα θέτουν διάφορα «τελεσίγραφα» και συνέχισε: «Είμαστε σίγουροι πως αυτό δε θα τους βγει!».

Την ίδια ώρα η αμερικανική πλευρά διαβεβαίωσε τη Ρωσία πως η αμερικανική ηγεσία επιδιώκει την ανάπτυξη των οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ από τη μεριά της η ρωσική πλευρά έθεσε το ζήτημα των εμποδίων που συναντούν οι ρωσικές εταιρείες, οι οποίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στις ΗΠΑ.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ