Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΡΗΤΗ
Αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ηράκλειο
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ηράκλειο
Με κεντρικό σύνθημα «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» και «Καμιά συμμετοχή καμία εμπλοκή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Ειρήνης του Νομού έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας που διατράνωσε την αντίθεση του λαού στο αιματοκύλισμα που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και ενάντια στην επικείμενη επίθεση σε βάρος των λαών της Συρίας και του Ιράν και απαίτησαν το κλείσιμο της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας.

Η συγκέντρωση σε λίγη ώρα εξελίχθηκε σε ένα μαχητικό και δυναμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνεχώς αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, να μοιράζουν υλικό και να ενημερώνουν το λαό του Ηρακλείου για την αναγκαιότητα οργάνωσης και πάλης, κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών να σφαγιάσουν λαούς για τη δική τους κερδοφορία.

Επίσης, η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ηρακλείου διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση στην Πόμπια την Κυριακή 25 Νοέμβρίου στο κλειστό Γυμναστήριο Γυμνασίου - Λυκείου στις 8 το βράδυ. Θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Επ. Ειρήνης Ν. Ηρακλείου, Κώστας Μωϋσάκης και θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων και συναυλία.

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο Ρέθυμνο που διάσχισε την παλιά πόλη.

Σήμερα στα Χανιά

Σήμερα, Παρασκευή 23/11, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στα Χανιά, στις 7 μ.μ. στα Νέα Καταστήματα, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων.

  • Τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό που εδώ και χρόνια δέχεται τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ